KÉK FÉNY
#tűzesetek
Egyre több a tűz a megyében
Több szabadtéri tűzesethez is riasztották a tűzoltókat szerdán Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Egy hektáros területen foltokban gyulladt meg a száraz aljnövényzet a délutáni órákban Tiszavasváriban, a Keskeny utcában. A város önkormányzati tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat.

Tiszamogyoróson, a Béke utcában az aljnövényzet mellett a cserjés, bokros terület kapott lángra, a tüzet a záhonyi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és puttonyfecskendők segítségével oltották el. Hasonló eseményeknél kellett a mátészalkai hivatásos tűzoltóknak beavatkozniuk Ópályiban, a Zrínyi Ilona utcában, a vásárosnaményi önkormányzati tűzoltóknak a beregi városban, a Kraszna úton, valamint a tiszavasvári önkormányzati tűzoltóknak Tiszaeszláron, a Károly utcában. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Kigyulladt egy teherautó kardántengelyének a műanyag borítása szerdán reggel Tiszavasváriban, a Petőfi utcában. A tüzet a tulajdonos egy kézi tűzoltó készülékkel eloltotta. A tiszavasvári önkormányzati tűzoltók a felhevült alkatrészeket visszahűtötték. Személyi sérülés nem történt.

Egy sorházi lakás egyik kertjében farakás gyulladt ki csütörtök hajnalban Nyíregyházán, a Viola utcában, ahol a tűz a lakóház tetőszerkezetőre is átterjedt. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Két személygépkocsi ütközött össze szerdán délután a 4-es számú főúton, a 267-es kilométernél, Nyíregyháza közelében. A balesetben ketten sérültek meg. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók a járműveket áramtalanították, majd a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak.