KÉK FÉNY
Egész Mezőladány gyászolja a 31 éves Gergőt
​Tragikus baleset történt egy magánház ingatlanán kedden, késő délután, amikor egy használaton kívüli ülepítő aknát akart kitakarítani két helyi fiatalemebr. A munkálatok során a 31 éves Gergő halálos gázt lélegzett be, életét nem tudták megmenteni. Barátját válságos állapotban, mentőhelikopterrel szállították el.

Gergőt a településen mindenki dolgos, illedelmes fiatalembernek ismerte. Imádta a focit, kapusként próbált igazolt játékosként szerencsét. Az MLSZ adatlapja szerint a Lövőpetri SE oszlopos tagja. Egy barátja a helyszínen elmondta, hogy Gergő egész nap egy háznál dolgozott a kertben. A munka végeztével a barátjának ment segíteni egy másik ingatlan kertjébe. Az, hogy Gergő hogyan került bele egy használaton kívüli, de zöld, jellemzően vágott fű tárolására szolgáló, korábban emésztőként használt aknába, a vizsgálat fogja kideríteni. Van, aki úgy tudja, hogy a férfinak az volt a feladata, hogy kitakarítsa az aknát, de van, aki fűvágást emleget. Mindkét esetben azonban nagy valószínűséggel valamilyen gáz jelenléte okozhatta a tragédiát.

A masszív betontetővel ellátott aknát már jó ideje csak a levágott fű komposztálása használhatták, mivel jó pár éve a településen megépült a szennyvízvezeték hálózat. Az tény, hogy Gergő került először a közel két méter mély aknába. Barátja, amikor észrevette, próbált neki segíteni, de ő is azonnal elájult. Állítólag ezt követően a harmadik társuk rohant be az ingatlan melletti kocsmába segítségért.

A riasztásra több mentőegység és a Katasztrófavédelem munkatársai is a helyszínre vonultak, miközben a mentőhelikoptert is riasztották. Gergő életét azonban nem tudták megmenteni. Barátját információink szerint válságos állapotban mentőhelikopterrel szállították el.