SPORT
#Vettel
#Ferrari
#Ecclestone
#vérfrissítés
#Forma1
Ecclestone szerint nem Vettelt kell okolni
A Forma–1 Menedzsmentet vezető Bernie Ecclestone szerint nem Sebastian Vettelt kell okolni a Ferrari gyengélkedéséért, a német pilóta ugyanis mindent megtesz azért, hogy sikerre vezesse csapatát. Ő úgy érzi, a vörösöknek ismét „vérfrissítésre” van szükségük.

Jól sikerült Vettel ferraris debütálása, 2015-ben ugyanis számos dobogós helyezést és három futamgyőzelmet is szerzett az előző szezonhoz képest sokat javító alakulattal. A tavalyi évben aztán fordult a kocka: az olaszok a vártnál gyengébb eredményeket értek el, és a csapatok belüli hangulat is feszültebbé vált, amihez egyesek szerint Vettel frusztráltsága is hozzájárult.



Noha a Ferrari rendre tagadta, hogy változott a csapat és a négyszeres bajnok kapcsolata, a szezon során Maurizio Arrivabene elejtett egy sokat sejtető megjegyzést, amikor arról beszélt, hogy a németnek is ki kell érdemelnie a helyét az istállónál. Később a gyár elnöke, Sergio Marchionne tett hasonló nyilatkozatot: ő a Ferrari karácsonyi sajtóeseményén „javasolta” a sokszor indulatosan rádiózó versenyzőnek, hogy jóval nyugodtabban vágjon neki a 2017-es évnek.



Sebastian Vettel (Fotó: xpbiamges.com)Sebastian Vettel (Fotó: xpbiamges.com)



Vettel a napokban több kritikát is kapott (Jean Alesi és Toto Wolff is bírálta viselkedését), Bernie Ecclestone azonban a korábbi bajnok mellé állt. Szerinte nem őt kellene a Ferrari gyengélkedéséért okolni. „A Ferrari visszaesett a Michael Schumacher és Jean Todt előtti korszakába” – utalt az 1990-es évek első felére, melyben a vörösök folyamatosan lemaradtak a bajnoki küzdelemről.



„Túl sok olasz dolgozik a csapatban. Nekem nincs semmi bajom az olaszokkal, de a szilárd szabályok követése nincs a génjeikbe kódolva. A Ferrarinak szüksége van némi vérfrissítésre. Biztosra veszem, hogy Sebastian mindent elkövet, hogy sikeres legyen a csapattal. A kérdés az, mennyire hagyják, hogy próbálkozzon. Nem az ő hibája, hogy nem nyer. Ez a csapaton és az autón múlik. Sebastian küldetése a Ferrari, és amennyire én ismerem, tudom, hogy teljesíteni akarja ezt a küldetést” – mondta.



Azt, hogy jelenleg túl sok olasz alkotja a Ferrari F1-es csapatát többen felrótták már, a vezérkar azonban nem szándékozik változtatni a jelenlegi irányvonalon. Ezt maga az elnök jelentette be, amikor elismerte, felmerült a Mercedes szakemberének, Paddy Lowe-nak a szerződtetése, ő azonban elégedett a technikai csapattal, és megbízik annak tagjaiban.



Maurizio Arrivabene, Sergio Marchionne (Fotó: Ferrari)Maurizio Arrivabene, Sergio Marchionne (Fotó: Ferrari)

Forrás: m4sport.hu