18 FIGYELEM!
Ez a tartalom olyan elemeket tartalmazhat, amelyek kiskorúakra károsak lehetnek.
Ha ön elmúlt 18 éves, kattintson az "Elmúltam 18 éves" gombra és a tartalom elérhető lesz.
Elmúltam 18 éves Nem múltam el 18 éves
KÉK FÉNY
#aranyosapáti
#gyilkosság
#tárgyalás
Brutális kegyetlenséggel megölte gyermekkori barátját, megbánta tettét az aranyosapáti férfi
"​Ha tehetném, visszaforgatnám az idő kerekét" - ez a mondat ma a Nyíregyházi Törvényszéken hangzott el, annak a középkorú férfinak a szájából, aki brutális kegyetlenséggel megölte gyermekkori barátját Aranyosapátiban múlt év novemberében. Az ügyész életfogytiglant kért rá, a férfi beismerte tettét, azonban a tárgyalás jogáról nem mondott le.

A Nyíregyházi Törvényszék 2023. július 4-én előkészítő ülést tartott az L.E. vádlottal szemben különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében indult eljárásban.

Dr. Kruták Gyula főügyészségi ügyész ismertetve a vádat elmondta, hogy a terhelt primitív személyiség szerkezetű, sivár érzelmi hangulattal rendelkező személy, aki a sértettel azonos munkahelyen dolgozott, illetve a magánéletben is baráti kapcsolatban álltak. 2022. november 29-én a sértett felkereste lakásán a vádlottat azzal a céllal, hogy a jelenléti ívet aláírassa vele, ezt követően pedig pálinkázni kezdtek, melytől egy idő után súlyosan ittas állapotba kerültek, majd ismeretlen okból összeszólalkoztak.

L.E. több alkalommal arcon ütötte a fotelben ülő - az ittasság és bántalmazás folytán mozgásában akadályozott – sértettet, felsőtestével ráhajolt, leszorítva tartotta, majd a korábban magához vett zsebkéssel többször oly módon a nyakába döfött, hogy nem csupán megszúrta, hanem fel is hasította a sértett nyakát. A bántalmazást követően a vádlott a hálószobába ment aludni, a sértett pedig a helyszínen elhalálozott.

Az előkészítő ülésen a vádlott nem tagadta a bűncselekmény elkövetését, de akként nyilatkozott, hogy a történtekre nem emlékszik.


Dr. Bartha Andrea törvényszéki bíró kérdésére a terhelt elmondta, hogy nagyon sajnálja a történteket, ha tehetné, visszaforgatná az idő kerekét, majd jól láthatóan megtörve bocsánatot kért a hozzátartozóktól. A bizonyítási eljárás annyiban egyszerű, hogy a szobában volt egy kamera, ami minden mozzanatát rögzítette a véres eseményeknek. Bár a rögzítőről technikai okok miatt nem tudták kinyerni a felvételt, de a helyszínen egy nyomozó a saját telefonjával rögzíteni tudta a visszajátszott felvételt.

Mivel a terhelt a tárgyaláshoz való jogáról nem mondott le, a bíróság 2023. szeptember 28-án folytatja az eljárását, amikor is tárgyalást fog tartani, ahol a vádlott kihallgatása és tanúk meghallgatása várható.