KÉK FÉNY
#bozótvágós támadó
#nyírbátor
Bozótvágóval támadt a fiatalokra egy nyírbátori férfi
A nyírbátori rendőrök őrizetbe vették a fiatalokra bozótvágóval támadó gyanúsítottat.

A Nyírbátori Rendőrkapitányság rablás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást F. A. 32 éves nyírbátori lakos ellen.

A nyomozás adatai szerint F. A. a nyírbátori vasútállomás épülete mögött három helybeli fiatal férfitól pénzt és cigarettát követelt 2023. június 25-én 23 óra körül. F. A., hogy nyomatékot adjon a követelésének egy 61 cm hosszú bozótvágó kést vett elő, és azzal tett szúró és csapó mozdulatokat a fiatalok felé, miközben fejük és kezük levágásával fenyegette őket. A három fiatal készpénzt nem adott a férfinak, ám a bozótvágó kést elvették tőle, amit aztán átadtak a rendőröknek. A bűncselekmény elkövetése közben senki nem sérült meg.

A nyírbátori rendőrök a vasútállomás közelében járőröztek, amikor a három tanácskozó fiatalt meglátták. Megálltak, hogy kiderítsék minden rendben van-e. A fiatalok éppen akkor tárcsázták a segélyhívót, amikor a rendőrök megérkeztek és a segítségükre keltek. A rendőrökkel szemben is indulatosan viselkedő F. A.-t a helyszínen elfogták, a rendőrkapitányságra előállították, és gyanúsítotti kihallgatása után őrizetbe vették. A rendőrség előterjesztést tett a gyanúsított letartóztatásának indítványozására.

police.hu