PUZZLE
Életmód
#életmód
#boldogság
#élet
#boldogtalanság
Boldogság vagy boldogtalanság
Ennyire nem merünk tenni azért, hogy jobb legyen!

Mindennek van valami oka, hogy mit miért teszünk. És néha úgy érezzük hogy jobb lenne ha másképp csináltuk volna az életünket csak akkor ezt még nem tudtuk előre. Idővel persze rájön az ember, hogy mégse így kellett volna lennie az egésznek de sajnos már későn. De hiába is rágódunk rajta nagyon nagy változásnak és hatásnak kell érnie ahhoz valakit, hogy komolyabb lépésre szánja el magát.

Hiába ismerjük fel azt, hogy jobb lenne, tényleg ha lépnénk, de mire oda kerülne a sor hogy meg is tegyük akkor addigra történik valami olyan sokk, hogy inkább visszakozik attól hogy jobb legyen. Valamiért úgy vagyunk vele, hogy nekünk nem jár a jó vagy a jobb, pedig ez nem igaz mindenkinek joga van ahhoz, hogy boldog legyen azzal, akivel szeretne lenni. Csak nem biztos, hogy akkor tudjuk, hogy tényleg a jó ember mellett kötünk ki, és csak sokkal később jövünk rá erre. Mindenkiben ott van a félsz, hogy mi van akkor ha az új nem lesz jobb hanem még rosszabb mint amibe most van. Azt tudjuk csak, hogy az új mindig jobb(és lehet van benne valami, főleg akkor ha olyan sérelmek érik az embert hogy menekülne attól ami van) és mivel kíváncsi természetűek vagyunk inkább megyünk a fejünk és az érzéseink után és megnézzük milyen lenne a másikkal. Bár akkor nagyon nehéz ha az illetőnek van egy olyan ember az életébe aki mellett már elkötelezte magát. És olyankor jön az, hogy lenne egyszerű az elválás attól akivel élünk. Csak azt tudjuk, hogy ha nem érezzük jól magunkat azzal a személlyel, akivel vagyunk mert más jobban odafigyel ránk, inkább oda húzz a szívünk mint egy rideg és unalmas ember mellé. Jaj de sokan választják azt, hogy leélnek egy életet úgy hogy nem boldogok mert nem mernek lépni és tenni azért, hogy tényleg boldogok legyenek.

Inkább vagyok egyedül és járom az utam mint hogy boldogtalan legyek egy életen át. Tudom, hogy úgy se lenne egyedül az ember mert mindenkinek van valaki csak még nem biztos hogy megtalálta a neki megfelelőt. Ezért szánjuk az életünket arra, hogy keressük azt a személyt aki a legjobbat hozza ki belőlünk és bármi van, mellettünk áll nem vonja kétségbe amit csinálunk. Lehet, ezért van olyan sok boldogtalan és pesszimista ember mert nem mernek a saját boldogságunkért tenni.

Mindenki tegyen a saját boldogságáért, mert megérdemeljük!

Kép forrása: napifalat.hu

Írta: Nézőné V. Ildikó