AKTUÁLIS
#baleset
#megelőzés
#tűzeset
Biztonság hete Nyíregyházán
Csütörtökön, Nyíregyházán, a belvárosban a Biztonság Hete programsorozat keretében a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzmegelőzési Bizottság tűzoltással, tájékoztató filmekkel, játékos vetélkedőkkel és tűzmegelőzési teszttel, szóróanyagokkal várta az érdeklődőket, hogy az év többi részében se felejtsék el, saját biztonságukért ők maguk is felelősek.

A rendezvény célja, hogy a fiatalok figyelmét felhívják a rájuk leselkedő veszélyekre, és azok megelőzésének lehetőségeire – emelte ki a megnyitón Leskovics Zoltán tű. alezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzmegelőzési Bizottság ügyvezető elnöke. A figyelemfelhívó program idén a 9-14 éves korosztályt célozta meg, mivel a KSH adatai szerint naponta kétszáz háztartási baleset történik, ezek egy része gyerekeket is érint.

A nyíregyházi rendezvényen a tűzmegelőzés mellett a baleset és bűnmegelőzési tanácsokkal, szimulátorokkal, újraélesztési és elsősegély-nyújtási bemutatóval várták a társszervek a diákokat, akik szép számban vettek részt a csütörtöki rendezvényen.