NAGYVILÁG
Belföld
#Billie Eilish
#koncert
#sziget fesztivál
Billie Eilish lehengerlő koncertje zárta az idei Sziget fesztivált
​A még csak 21 éves, de már Oscar-díjas Billie Eilish napjaink egyik legnépszerűbb énekese. A Sziget nagyon meg akarta szerezni őt az idei fesztiválra, ezért egy nappal eltolták az időpontokat és így az amerikai énekesnő augusztus 15-én, Budapesten kezdte európai turnéját.

A fesztiválon minden alkalommal sok újdonságot láthatunk, az ideiek közé tartozik például az éttermi sorokkal szembeni padok és asztalok egységesítése és az új vizesblokkok kialakítása. Teljesen eltűntek a nem túl népszerű toitoi fülkék. Vagyis ez nem teljesen igaz, mert ahogy megírták, ilyenekből alakítottak ki egy titkos partihelyszínt.

Az árak sajnos emelkedtek, de a kínálat bőséges volt, valóban mindenki megtalálhatta kedvencét a fesztiválon. Gondoltak a kisebb költségvetéssel rendelkezőkre is, ezért a szervezők kérésének megfelelőn mindenhol volt olyan étel, ami nem került többe 2500 forintnál.

Dunakeszi népszerű étterme, a Mi a Kavics tavaly volt kint először a Szigeten, de bejöttek a számításaik, így idén már két helyszínen, összesen öt pulttal voltak jelen.

A Nagyszínpadon az esti koncertek előtt két klímaaktivista, Vanessa Nakate Ugandából és a jamaikai származású, Angliában élő Dominique Palmer beszéltek a cselekvés szükségességéről.

Billie Eilish koncertjére megtelt a tér a Nagyszínpad előtt, ahol az énekesnő hatalmas sikert aratott.