Tudomány és Technika
#óvoda
#bölcsőde
#digitalizáció
#honlap
#okoseszköz
Az óvodás korosztály okoseszköz-használati szokásairól készítenek felmérést
Százhúsz óvoda és bölcsőde alakíthatja ki ingyenesen a honlapját az OkosÓvoda Program pályázati támogatásával az idén - tájékoztatta a programot üzemeltető Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) november 9-én az MTI-t.

A weboldalak fejlesztik a szülők és a pedagógusok digitális neveléssel kapcsolatos tudását és a médiaműveltségét, hozzájárulnak a szülők és az intézmények közötti hatékonyabb kommunikációhoz - hívta fel a figyelmet a KIFÜ.

A szervezet kiemelte, hogy a program a digitális hozzáférés mellett a nyertes pályázatot benyújtó intézmények munkatársai számára honlapszerkesztői képzést is biztosít.

Az ügynökség közölte: a pályázat benyújtásának követelményévé vált a "DigiMini" kutatási napló elkészítése, amely az óvodás korosztály okoseszköz-használati szokásairól ad pontosabb képet. Az óvodapedagógusok által beküldött adatokat és a gyakorlati eseteket, feljegyzéseket szakemberek összesítik, az eredményt összegző jelentés várhatóan év végén lesz elérhető - tették hozzá.

A tájékoztatás szerint a korábbi sikeres pályázatok eredményeként az elmúlt években több mint 500 intézmény számára vált elérhetővé az ingyenesen, kész arculati elemeket tartalmazó modulokból kialakítható honlap.

-MTI-