Mivel hosszabb ideig tárolhatjuk, így a karácsonyi ünnepekre is megsüthetjük, a gyerekek (sőt még a felnőttek is) biztosan örömmel fogyasztják majd.
Hozzávalók:
25 dkg mogyoróvaj
25 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg kukoricakeményítő
1 db tojás (nagy)
Elkészítés:
Egy tálba tegyük bele az összes hozzávalót, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze úgy, hogy egy sima, homogén masszát kapjunk.
A masszából formázzunk diónyi golyókat, majd egymástól távolabb, helyezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsire. (mindenképpen távolabb legyenek egymástól, mert sütés közben nagyra nőnek a kekszek)
Ezután kicsit lapítsuk le a golyókat, majd egy villa hátával egymásra merőlegesen nyomjunk rá mintát.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékletű sütőben 15-20 perc alatt süssük készre. (Én légkeverésnél 170 fokon, 15 percig sütöttem.)
A sütőből kivéve a tepsin hagyjuk kihűlni, hogy teljesen megszilárduljon, és jó ropogós legyen a keksz.
A teljesen kihűlt keksz nagyon finom, omlós. Kínálhatjuk pl. a délutáni tea mellé, esetleg egy pohár hideg tejjel, de csak magában elropogtatva is finom.
-Friss Média-
Forrás: blikkruzs.blikk.hu