AKTUÁLIS
#Sky Rider
#Rétközi-tó
#turisztika
#attrakció
#turizmus
A Rétköz kapuja egyedülálló Sky Rider attrakcióval bővült
​Az Alkossunk Várost Alapítvány szlovákiai partnereivel együtt valósította meg az újabb fejlesztéseket. A közös pályázat célja a határmenti régió vonzerejének növelése egyedi turisztikai attrakciókon és a turisztikai infrastruktúra fejlesztésén keresztül.

Szádellő községben, ami a Szlovák-karsztban helyezkedik el, turisztikai információs központ és múzeum, míg magyar oldalon, Szabolcsveresmarton, a Rétközi-tó környezetében egy modern repülő attrakció jött létre. Ennek központi eleme a Sky Rider, mely közép-európai viszonylatban egyedi turisztikai látványosságnak számít- fogalmazott dr. Török László projektigazgató.

A Sky Ridert a Rétközi-tó partján állították fel, egy 80 métert meghaladó hosszúságú pályán lehet lecsúszni. Zöld pihenőövezetet is terveztek mellé, amely illeszkedik a tópart természetes jellegéhez, ugyanakkor kiszolgálja a várható látogatói forgalmat és méltó környezetbe emeli a komplexumot.

A térség országgyűlési képviselője, dr. Seszták Miklós a mai sajtótájékoztatón elmondta, hogy az újabb fejlesztés annak köszönhető, hogy a Rétközi-tó környezetében jelentős turisztikai beruházások voltak az évek során. A tapasztalatok és az adatok azt mutatják, hogy Kisvárda és térsége idegenforgalmi célponttá fejlődött. Ebből nem csak a város, de a térség is profitál. Elég, ha a nagyobb részt Szabolcsveresmarthoz, kisebb részt Dögéhez tartozó Rétközi-tó fejlesztéseit nézzük.

"Ez hazánk ötödik legnagyobb természetes állóvize, felülete több mint 400 hektár. Itt található a nemzetközi teniszakadémia, a Bucka-lak, illetve a vízi bázis, amely európai környezetet teremtett a kikapcsolódni, sportolni vágyók számára is" - mondta.

A pályázat eredményeit nagyban befolyásolja annak határon átnyúló jellege. A közös marketing kampány célja a turisták számának növelése az érintett határmenti desztinációkban, mindkét országból. A partnerek ennek támogatására létrehoztak egy turisztikai kártyát, amely ösztönzően hat a látogatók számára a két attrakció, továbbá a

többi, kedvezményt kínáló szolgáltató esetében is.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.