AKTUÁLIS
#tűzoltóság
A megye egyik legjobban felszerelt önkéntes tűzoltó egyesülete a demecseri
​Persze a kiemelkedő rangsor mögött nagyon sok munka, sok jól megírt pályázat van és még több köszönhető a támogató együttes munkájának is.

A demecseri lánglovagok voltak az elsők, akik pályázati és támogatói forrásból saját tűzoltó szertárat tudtak építeni és azt a kornak megfelelő technikai eszközökkel felszerelték.

A demecseri lánglovagok önállóan beavatkozni képes egység. Azaz, ha baj van, nem önállóan azonnal hadra foghatóak. Persze ezt a besorolást sem adják csak úgy. Rendszeresen meg kell felelni a minősítő vizsgán és vannak kötelezően rendszerben tartott mentőeszközök. Ilyen a feszítő-vágó berendezés is, amit jellemzően baleset során a gépkocsiban rekedt utasok kimentésekor használnak.

Ezek a berendezések több milliós tételek, amit a normatív támogatásból nem tudnának finanszírozni. Így ha van pályázati lehetőség, arra a demecseri lánglovagok lecsapnak és ha kevés az elnyert összeg, támogatók után néznek.

Szerencsére a beavatkozási területükön élők is fontosnak tartják a Demecseri Önkéntes Tűzoltó Egyesület munkáját, így évről évre a lánglovagok bálján köszönik meg adományok formájában a csapat tevékenységét.

Azonban a fejlesztés, s így a fejlődés nem állhat meg. A csapat látva a kor új kihívásait, a villanyautók műszaki mentésére is fel akar készülni.