AKTUÁLIS
#Béke Határozat
#Dudás István
#Satótájékozató
A békéről tartottak sajtótájékoztatót Kisvárdán
​Dudás István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye hármas választókerületének, dr. Seszták Miklós országgyűlési képviselőnek a kabinetvezetője mai sajtótájékoztatóján rámutatott, hogy Kisvárdától pár tíz kilométerre a határ másik oldalán már több mint egy éve dúl a háború, ennek ellenére a "dollárbaloldal" nem szavazta meg a Parlamentben a Békepárti Határozatot.

A kabinetvezető emlékeztetett, hogy az Országgyűlés 130 igen, 24 nem szavazattal, tartózkodás nélkül elfogadta a Fidesz–KDNP által benyújtott, az orosz–ukrán háború egyéves évfordulójáról szóló békepárti határozati javaslatot, amelyben a Parlament egyebek mellett kifejezi elkötelezettségét a béke mellett, elítéli Oroszország katonai agresszióját, és elismeri Ukrajna jogát az önvédelemhez.

Dudás elmondta, a dollárbaloldal tagjai voltak azok, akik nem szavazták meg a Parlamentben a Békepárti Határozatot. Tették ezt annak ellenére, hogy a magyar emberek békét akarnak, így amikor a dollárbaloldal pénteken nemet mondott a Békepárti Határozatra, akkor ismét bizonyította, hogy a dollárokért cserébe hajlandó a magyar emberek többségével is szembe menni - vélekedett a képviselő.

Dudás István azon a véleményen van, hogy dollárbaloldal ezzel ismét a háborút választotta a béke helyett, ezzel újra emlékeztetnek bennünket arra, hogy amikor a nemzeti érdek képviseletéről van szó, rájuk nem lehet számítani! Kijelentette továbbá, hogy a kormányoldal továbbra is a béke pártján áll és meg fogják védeni Magyarországot attól, hogy belesodródjon a háborúba.

A határozatban többek közt rögzítik, hogy a fegyverszállítások és szankciók helyett mielőbbi béketárgyalásokra van szükség. A határozatban továbbá a magyar közéleti szereplőket, hogy tartózkodjanak az olyan politikai akcióktól és megszólalásoktól, amelyek Magyarország háborúba sodródását eredményezhetik - mondta.

A FrissMédia kérdésre válaszolva a kabinetvezető elmondta, hogy a dokumentum szerint ezzel szemben „Európa a háborúba sodródás napjait” éli, az Európai Parlament további fegyverszállításokat követel, a tagállamok egy része pedig már el is kötelezte magát emellett.