NAGYVILÁG
Külföld
#vihar
#havazás
#hóesés
#Kalifornia
#lavina
A bejárati ajtón zúdult be a hólavina
Kellemetlen „meglepetés” fogadott egy kaliforniai férfit, akinek a bejárati ajtaján egész hólavina zúdult be. A korábbi napokban a térségben nagy viharokkal küzdöttek, és valójában egy irányított lavinából származott a lakásba zúduló hótömeg.

Egy észak-kaliforniai férfi lefotózta, amint nagy mennyiségű, egy lavinából származó hó önti el a lakását a bejárati ajtón keresztül, „betörve” oda. Előzőleg Kalifornia és Nevada államban nagy viharok voltak, amelyek néhol jelentős áradásokhoz, míg máshol igen nagy mennyiségű hóhoz vezettek. A korábbi előrejelzések szerint még akár csütörtökön is eshet nagyobb mennyiségű hó a térség hegyvidéki részein.

Az Alpine Meadows nevű, a síelők körében népszerű kaliforniai településen élő Steven Siignek és családjának a nagy havazás után igencsak meghökkentő élményben volt része, amikor kinyitotta a bejárati ajtaját.

A The Guardian szerint a férfi három gyermekével, feleségével és német juhászkutyájukkal él az érintett házban, amely éppen egy irányított lavina útjának közelében helyezkedett el. A hatalmas, a bejárati ajtón beáramló hótömeget még kedden fotózta le a kaliforniai férfi, a fotót aztán a közösségi oldalára is feltöltötte.

A független filmes, producer és színháztulajdonos elmondta, hogy miután a házába betörő lavináról készült képeket feltöltötte a közösségi oldalára, sokan ajánlottak fel neki segítséget, és volt, aki ideiglenesen szállást is ajánlott neki.

A férfi egyébként azt mondta, hogy már több jelentős lavinát is látott a síparadicsomban fekvő otthonának közelében, viszont ez mind közül alighanem a legnagyobb volt. Mindenesetre azt mondta, hogy nem érezte magát veszélyben, hiszen előzőleg figyelmeztették őt arra, hogy lavina érkezik.

A ház kívülről

Már korábban is tapasztaltak hasonlót (Forrás: dailymail.co.uk)

A nagy vihar következtében az előrejelzés szerint akár 7 láb magasra, vagyis több mint két méteresre is növekedhetett a Tahoe-tó környéki sípályák közelében a hótakaró. Kedden több sípályát is lezártak ideiglenesen a nagy vihar miatt, amelyeket még szerdán sem nyitottak meg a sportolni vágyók előtt azok veszélyessége miatt.

A Los Angeles Times szerdán azt írta, hogy akár az alacsonyabban (a tengerszint feletti 1066 méteres magasságban) fekvő területeken is hóra válthatott az eső, ekkor arra figyelmeztettek, hogy mindez a közlekedést is akadályozhatja.

Jelenleg egyébként nem a havazás jelenti Kaliforniában a legnagyobb problémát, sokkal inkább a nagy áradások és a nemrég bekövetkezett tornádó. Több ezer embernek kellett elhagynia az otthonát a folyók áradása miatt, amelyek következtében néhány ingatlan jelentősen rongálódott. Már legalább négy haláleset is történt a viharokkal összefüggésben.

Forrás: eloben.hu