AKTUÁLIS
#Fehérgyarmat
#kormányhivatal
356 milliós kormányzati támogatásból épül új kormányhivatal megyénkben
Az ország és ezen belül a közigazgatás akkor képes jól működni, ha szövetség jön létre az emberek és a kormányzat között - mondta a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára Fehérgyarmaton.

A szatmári kisváros járási hivatalának alapkőletételén Tuzson Bence elmondta: az ügyintézés mellett fontos a párbeszéd lehetőségének megteremtése a két fél között, ezt szolgálja az új - közösségi térként is funkcionáló - fehérgyarmati kormányhivatali épület is.

A kormányzatnak nem szabad az emberek véleményének figyelmen kívül hagyásával döntést hoznia és meg kell ismernie az arra adott reakciókat is - hangsúlyozta az államtitkár, hozzátéve: a kapcsolat és szövetség nélkül az ország elszegényedhet.

Szavai szerint alapvető fontosságú, hogy ez a szövetség erős legyen, Magyarország ugyanis csak akkor válhat a térség központjává, ha a népesség, a gazdaság és a kultúra területén előre tud haladni.

A csökkenő népesedés problémájának megszüntetéséért eddig is sokat tett a kormány, "de még sokat kell fejlődnünk a családpolitikában, hogy egyről a kettőre jussunk" - fejtette ki. Az államtitkár jelezte, a gazdaságban olyan intézkedéseket kell hozni, amelyek elősegítik például a 38 ezres fehérgyarmati térség fejlődését.

Egy ország önálló cselekvési, kapcsolatteremtési lehetőségei akkor fejlődnek, ha a gazdasága erős - hívta fel a figyelmet Tuzson Bence. Hozzátette, a kultúra megőrzése rendkívül fontos, ezt generációról generációra tovább kell adni, illetve "mindig újra kell álmodni és újra kell alkotni".

Tilki Attila fideszes országgyűlési képviselő, Fehérgyarmat korábbi polgármestere beszédében emlékeztetett rá: a járási kormányhivatal hét éven keresztül "társbérletben", a polgármesteri hivatal épületében működött, az új épületben kényelmesebben fogadhatják az ügyfeleket. Az ünnepségen részt vett Román István megyei kormánymegbízott és Péter Csaba polgármester is.

A 356 millió forintból, kormányzati támogatással épülő járási hivatal elkészülte után több igazgatási osztálynak ad majd otthont.

- FrissMédia -