KÉK FÉNY
#vasúti baleset
#MÁV
#Mávinform
#Tehervonat
1-2 órás késések várhatóak a záhonyi fővonalon!
A Hajdúhadház és Újfehértó között kisiklott tehervonat műszaki mentése miatt ezen a szakaszon szünetel a vonatforgalom - közölte a Mávinform. A helyreállítás ideje még nem ismert, várhatóan hosszabb időt vesz igénybe.

Mint hírt adtunk róla, a vasércet szállító tehervonat kilenc kocsija feltételezhetően műszaki hiba miatt siklott ki Téglás és Újfehértó között.

Azóta a MÁV is pontosított:

Vasárnap délelőtt 10:30-kor Újfehértó és Hajdúhadház állomás között, a Hajdú-Bihar vármegyei Téglás közelében kisiklott egy vasérccel rakott 35 kocsis tehervonat 9 kocsija. A kisiklott járművek egy része felborult, járhatatlanná téve az érintett szakaszt. A kocsik beemelése, műszaki mentése, majd utána a vasúti pálya és a felsővezeték-hálózat helyreállítása hosszabb időt vehet igénybe.

A MÁV forgalmi rend változást jelentett be. Eszerint:

A személyvonatok helyett Hajdúhadház és Újfehértó, az Intercity-k helyett Debrecen és Nyíregyháza között kell pótlóbuszra átszállni. A pótlóbuszok és a vonatok csatlakozásra nem várnak.

A Volánbusz járatain (4400, 4401, 4402, 1449) a Debrecen-Hajdúhadház-Téglás szakaszon érvényesek a vasúti jegyek és bérletek.

A Budapest-Miskolc-Szerencs-Nyíregyháza-Debrecen-Szolnok-Budapest útvonalon közlekedő minden vonat felármentesen vehető igénybe.

A szerelvényfordulók miatt a záhonyi fővonalon vonatkimaradásokra is számítani kell, az InterCity vonatokban esetenként más szerelvények közlekednek.

A Nyíregyházáról 10:40-kor Budapestre elindult Cívis InterRégió (6107) Újfehértó és a Nyugati pályaudvar között kimarad.

A Bécsből Csapra tartó Hortobágy EC (EC 149) ukrán hálókocsijait egy Miskolc felé közlekedő IC-vel továbbítják majd kerülő útirányon.

A Munkácsról Budapestre tartó Latorca IC (IC 33) és a Záhonyból 16:28-kor induló Nyírség IC (IC 603) Nyíregyházától kerülő útvonalon, a miskolci fővonalon közlekedik a Nyugati pályaudvar felé, Debrecent, Hajdúszoboszlót, Püspökladányt, Szolnokot, Ceglédet, Ferihegyet, Kőbánya-Kispestet és Zuglót nem érinti.