Győztek a gazdák - nettó 20 forint a felvásárlási ár

Nettó 20 forint plusz kompenzáció a hagyományos léalma kilónkénti ára, illetve nettó 22 forint plusz kompenzáció a rezisztens léalma ára. Mindenképp eredmény és egyben győzelem a gazdák részéről, hogy a kompromisszum eredményeként megállapodás született, ami ezekben a percekben vált véglegessé a vásárosnaményi Austria Juice ipari-almafeldolgozó telephelyén.

2018. augusztus 29.

Van, ahol már megegyeztek a feldolgozóval az almatermelők

Elkezdődött az ipari alma beszállítása a vajai Döhler Vaja Kft. feldolgozóüzemébe, miután az almatermesztők megállapodtak a társasággal a léalma kilónkénti 20 forintos felvásárlási áráról. A többi feldolgozóval azonban még nincs egyezség, ezeken a helyszíneken folytatódnak a gazdademonstrációk - közölte a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége.

2018. augusztus 28.

Sok és jó szőlőre számíthatunk

Jó minőségű és nagy mennyiségű szőlőtermést várnak idén a szakemberek - mondta Domján Erika, FruitVeb Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács ügyvezetője az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

2018. augusztus 26.

Figyelem! Hétfőn óriásdemonstráció lesz Vásárosnaménynál!

Továbbra sincs megállapodás az ország legnagyobb iparai alma feldolgozójával, mivel a mai tárgyalások ismételten kudarcba fulladtak. Bár - jegyzi meg Bakti János -, az Ausztria Juice mai ajánlata két forinttal több, de így is elfogadhatatlan a jelenlegi 17 forintos kilónkénti felvásárlási ár.

2018. augusztus 25.

Egyre elkeseredettebbek a gazdák

A Vásárosnamény határában lévő feldolgozóüzemnél több száz gazda jelenlétében jelentette be Jakab István MAGOSZ elnök, hogy a háromórás tárgyalás az Austria Juice menedzsmentjével eredménytelenül zárult. Jakab szerint a felvásárló nem tesz mást, minthogy a "gazdáktól ajándékba várja az almát."

2018. augusztus 22.

Nincs megállapodás a termelőkkel!

Megalázó, újabb javaslatokkal álltak elő az Austria Juice almafeldolgozó vezetői. Az ajánlott nettó 15 forintos árat nem tudják és nem is akarják elfogadni a gazdák! A felvásárló továbbra is fenyeget.

2018. augusztus 22.

Ezt üzenik a termelők a léalma-feldolgozónak

Az almatermelő gazdák délelőtt Anarcson és Vásárosnaményban újabb tüntetésen nyomatékosították, hogy a Austria-Juice által ajánlott nettó 13 forint kilogrammonkénti ár botrányosan alacsony: ennyiért nem adják az ipari almát a termelők. Anarcson ma több száz dühös, ugyanakkor elszánt gazda tiltakozott az őket kihasználó és az erőfölénnyel visszaélő felvásárló cég üzletpolitikája miatt.

2018. augusztus 21.

Magosz: Demonstrálnak, és nem szállítanak a szabolcsi gazdák!

Továbbra sincs megállapodás a termelők és a felvásárlók között a léalma felvásárlási árának emeléséről, ezért a szabolcsi gazdák a jövő héten újabb feldolgozóüzemnél tartanak demonstrációt, és továbbra sem szállítanak gyümölcsöt az üzemekbe - közölte a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) szerdán az MTI-vel.

2018. augusztus 16.