PUZZLE
Életmód
#informatikai tanterem
#Kandó Kálmán Szakgimnázium
#Kisvárda
​Informatikai fejlesztés a Kandó Kálmán Szakgimnáziumban
Az East-West Intermodális Logisztikai Szolgáltató Zrt. jóvoltából a Kisvárdai Szakképzési Centrum Kandó Kálmán Közlekedési Szakgimnáziumában kialakításra került egy több mint 10 millió forint értékű nagy teljesítményű informatikai tanterem.

A terem felszereltsége és kialakítása hűen tükrözi a 21. század letisztult és modern technológiáit. A terem falazata, padlózata és kábelezése teljesen megújult. A cég jóvoltából új bútorzat mellett 20 nagy teljesítményű számítógép, 2 tanári laptop, egy ultra modern interaktív tábla és egy szerver is felajánlásra került.

Bodnár Attila tagintézmény-vezető az átadás alkalmával megköszönte a terem felújítását a Kisvárdai Szakképzési Centrumnak a technológiai fejlesztéseket pedig a cégnek. Tálosi János az East-West Intermodális Logisztikai Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója elmondta – a cég jövője szempontjából elengedhetetlen, hogy időben megkezdődjenek a középoktatásban idegen nyelv mellett az informatikai és infokommunikációs képességek magas szintű oktatásai, hiszen akkor tudnak megfelelő humán erőforrással indulni, ha az ezekhez szükséges feltételek biztosítva vannak.


A terem fejlesztése mellett pedig összetett logisztikai képzés beindítását tervezik az intézményben.

A megnyitón részt vett Leleszi Ágnes főigazgató, Matus Attila kancellár, dr. Gégény Zoltán a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kormányhivatal igazgatója, Helmeczi László Záhony polgármestere és Ésik Árpád projektmenedzser.