KULTÚRA
Fesztivál
Már csak másfél hét a nyírcsaholyi Lapcsánkafesztiválig
Mára már hagyománnyá vált a nyírcsaholyi Lapcsánkafesztivál. Az egykori falunapot felváltó fesztivált az idén augusztus 6-án tartják.

Nyírcsaholy híres étele a lapcsánka. Nem véletlenül kapta hát erről a nevét a fesztivál is. Amely színes kulturális műsorral, tombolával, tűzijátékkal várja a vendégeket. A rendezvényt 12:30-kor Magyar Csabáné polgármester nyitja meg a Művelődési Ház udvarán. Köszöntőt mond Kovács Sándor országgyűlési képviselő és Zelik János, a kárpátaljai testvértelepülés, Verbőc polgármestere.

A kulturális program a Hétszínvirág Óvoda és a Művelődési Ház tánccsoportjának műsorával indul, aztán a helyi Idősek Klubja ad műsort, majd színpadra lép a Gabrien tánccsoport Géberjén, műsorral kedveskedik Verbőc-Feketepatak testvértelepülés, lesz jump aerobic Ágicával, koncertet ad a Kredenc együttes és a Nelson. Utána tombola jön, amit a sztárvendég Kowalsky meg a Vega koncertje követ. Sötétedés után tűzijátékban gyönyörködhetnek a vendégek, aztán este 10-kor indul a buli, Dj Dekával és Orosz Enikővel.