PUZZLE
Életmód
#pozitív gondolkodás
#önbizalom
#lélek
Így lehetsz még vonzóbb mások szemében – Csak te kellesz hozzá!
Nincs mese: "önelégedettség" = pozitív kisugárzás = vonzó megjelenés. Mégis kevés ember van, aki a tükörbe nézve teljesen elégedett lenne magával, de jó hírünk van: ezen lehet változtatni! És persze, imádjuk a szépségtrükköket, nyilván azokat is érdemes bevetni, de most másfajta tippeket hoztunk. Ha megfogadod őket, garantáltan vonzóbbnak és szebbnek látod majd magad, és a környezeted felé is ezt fogod sugározni!


Add önmagad minden helyzetben!

Ez talán a legnehezebb dolog a világon, vagyis, hogy elfogadd magad olyannak, amilyen vagy, a hibáiddal és a tökéletlenségeddel együtt.

Ha ez sikerül, akkor már biztos nem akarsz senki másra hasonlítani, hiszen mindenki akkor tud a legszebb lenni, ha igazán magát adja.

Sokszor azt a hibát is elkövetjük, hogy bezárkózunk, és felvesszük az „engem nem érdekel, ki mit gondol rólam” hozzáállást. Ez a ló túloldala, így inkább azt javasoljuk, hogy válassz ki egy-két hozzád nagyon közel álló embert, akinek tényleg számít a véleménye – rájuk hallgass, a többiekkel pedig tényleg ne foglalkozz.

Van ehhez kapcsolódóan még egy dolog, amit el kell fogadnod: bármennyire is szeretnéd, nem szerethet mindenki. Nincs olyan ember, akit mindenki szeret – és ne is próbálj meg mindenkinek megfelelni. Ha ezeket a tippeket megfogadod, máris egy lépéssel közelebb vagy a célhoz!


Ami elengedhetetlen: gondolkodj pozitívan!

Mostanában mintha elfelejtenének az emberek pozitívan gondolkodni. Biztos téged is sok stressz ér a munkád során, vannak rossz napjaid vagy heteid, és a párkapcsolatod sem mindig felhőtlen. De miért is lenne az? Arra kár várni, hogy egy napon majd minden klappol, minden tökéletes lesz, és majd akkor… A család-munka-szerelem nagy hármasa mindig hullámzó, azaz (legalábbis néhány tízéves tapasztalatunk alapján) valamelyikkel mindig gond van. Így sokkal jobb stratégia, ha a panaszkodás vagy a beletörődés helyett elkezdesz pozitívan gondolkodni.

Nézd a jó oldalát a dolgoknak – persze, tudjuk, mondani könnyű, de hidd el, hamar bele lehet jönni! ;) Kutatások is igazolják, hogy ha pozitívan gondolkozol, akkor szimpatikusabb leszel a többi ember számára, azaz vonzóbbnak fognak tartani. Ez nem is kérdés, hiszen biztos te is jobban szeretsz olyan emberek társaságában lenni, akik pozitív energiát árasztanak, és nem csak leszívnak a folytonos panaszkodással és negatív hozzáállással.

Tipp: Az is segít, ha nem csak a gondolataidon változtatsz egy kicsit, hanem a külsődön is. Próbáld ki, hogy egy hétig nem a megszokott ruháidat hordod, hanem kipróbálsz valami újat, és a feketét világosabb, színesebb darabokra cseréled!


Legyél csapatjátékos!

Első lépésnek szuper, ha pozitív emberekkel veszed körül magad, és megpróbálsz velük hatékonyan együttműködni. Hiszen ez mindennek az alapja, például, ha csak a munkahelyi környezetedet nézed – ha a csapat tagjai nem dolgoznak össze, az előbb-utóbb a csapat széthullásához vezet. Ugyanez igaz egy baráti társaságra is; ezeken a kapcsolatokon dolgozni kell.

Jó, ha sokat vagy a barátaiddal, ismerőseiddel, hiszen így sokkal több nézőpontot, sztorit és élettörténetet megismersz. Ezzel, ha nem is tűnik fel rögtön, te is fejlődsz, és új perspektívák nyílnak meg előtted. Ha nyitottabb és szociálisabb próbálsz lenni, az biztos a környezetednek is feltűnik majd. Figyelj közben arra, hogy az egyes társaságokban milyen „szerepet” töltesz be. Van, ahol te vagy a legokosabb, a legfiatalabb, vagy éppen az, aki a legtöbbet utazgat. Minden társaságban a személyiséged egy kicsit más oldalát mutathatod meg. Próbálj ki minél több ilyen „szerepet”, és figyeld meg, melyikben érzed magad a legkomfortosabban!

Általánosságban azt javasoljuk, hogy mindig légy előzékeny és pozitív. Ha konfliktus van, azt próbáld megoldani, és ne megkerülni, hiszen ezek a dolgok később visszaüthetnek.


Forrás: bien.hu (Írta: Stumpf Bea)