NAGYVILÁG
Belföld
#Időjárás
#villám
#zápor
Villámokat szórhat ma ránk az ég
A Dunántúlon és a középső országrészben helyenként viharos, 60-75 km/órát meghaladó széllökések lehetnek, ezért az Országos Meteorológiai Szolgálat citromsárga riasztást adott ki.

Ma általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, főként az ország déli felén valószínű eső, zápor, kis eséllyel a déli határ közelében zivatar is előfordulhat. Péntek délután a Dunántúl délnyugati, déli részén nem zárható ki egy-egy helyen villámlás kialakulása sem.


Fotó: met.hu.

Fotó: met.hu


A szél északnyugatira, nyugatira fordul, de továbbra is többfelé erős marad. Sőt, az Északi-középhegység területén egy-egy viharos széllökés is lehet. Csak estétől mérséklődik a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 12 fok között várható, de a Drávához közelebb eső területeken ennél néhány fokkal melegebb is lehet. Késő este 4, 8 fok valószínű.

Távolabbi kilátások szombattól keddig:

Napos és változóan felhős időszakok váltakoznak, legfeljebb néhol alakulhat ki kisebb eső, záporeső. Az időszak végén megerősödik, több helyen viharossá fokozódik a délnyugati szél.

Jelentős mennyiségű csapadék az ország területén nem valószínű. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet eleinte és az időszak végén -3, +4, közte 0, -5 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet kezdetben 5, 10, majd 9, 17 fok között alakul.


Forrás: hirado.hu

-Friss Média-