NAGYVILÁG
Belföld
#vasúti baleset
#Intercity
#Debrecen
#sebességtúllépés
Több utas megsérült, amikor berobogott az Intercity Debrecenbe
A Nyugati pályaudvarról Záhonyba tartó, Hajdúszoboszlóról 10 perc késéssel tovább induló Nyírség InterCity (IC 626) eddig tisztázatlan okból a megengedett sebességnél gyorsabban ért be a debreceni vasútállomásra. "A váltóknál a kocsik kilengtek, emiatt csomagok estek le a csomagtartóról. Néhány utas könnyebb, zúzódásos, horzsolásos sérülést szenvedett, mentőt nem kellett hívni" - közölte a Mávinform.

Négy napja vizsgálatot rendelt el az Építési és Közlekedési Minisztérium és a MÁV-START azt követően, hogy a Debrecenből Fehérgyarmatra közlekedő Bz motorvonat hűtővize felforrt a hodászi vasútállomásnál, és a kiáramló forró víz és gőz égési sérülést okozott hat utasnak- tájékoztatta a MÁV az MTI-t.

Az utasok első- és másodfokú égési sérülést szenvedtek. Őket a mentők ellátták és kórházba szállították - tartalmazza a közlemény.

A vasúttársaság sajnálja a történteket; egyben felhívta a sérült utasok figyelmét arra, hogy a társaság csoportos balesetbiztosítási szerződése alapján kártérítésre is jogosultak. A kártérítési igénylés feltételeiről a vasúttársaság honlapján nyújtanak tájékoztatást. Arra kérik a sérült utasokat, hogy vegyék fel a kapcsolatot a társaság ügyfélszolgálatával.

Lázár János építési és közlekedési miniszter szerint a források szűkössége miatt a kormány nem valósíthat meg annyi fejlesztést, amennyit szeretne, a vonatok pedig nem olyan pontosak, gyorsak és kényelmesek, mint amennyire azt szeretnék. Az utasbiztonságból viszont nem engedünk! – fogalmazott a miniszter.

A fotó illusztráció

A Nyírség Intercityn történtekről így írt egy a Mávinform Facebook oldalán hozzászóló utas: "Döbbenetes volt a második kocsiban utaztam, és egyszer balra dőlt a szerelvény és mindenki balra csapódott az ablaknak táskástul, bőröndöstül, majd jobbra. Kivételesen a nyolcadik vágány helyett, mert ott egy másik vonat állt, a 11-edik vágányra érkeztünk. Hála Istennek én fizikai sérülések nélkül megúsztam. Mielőbbi gyógyulást kívánok a sérülteknek!"