AKTUÁLIS
#Szeretet Hatalma Alapítvány
#szeretetgála
Közel 500 fellépő és sztárvendég a beteg gyermekekért
Nyár elején újra egy emberként fogtak össze a Kisvárdán és térségében élők, hogy a Szeretet Hatalma Alapítvány által szervezett Szeretetgálán a fellépők produkciókkal, a közönség és a támogatók pedig a jegyek megvásárlásával segítsenek a daganatos gyerekeknek és családjaiknak.

Az év és a megye egyik legnagyobb fellépő-létszámú és mindig telt házas közönségű gálaműsorában a zene és a tánc egyaránt jelen volt. A gála hagyományos nyitó képen látható közel 500 fő - apró gyermek, serdülő ifjú, felnőtt és művész ember - vidámsággal, zenével, tánccal, művészetével segített.

Az elmúlt évek alatt sokat változott, fejlődött a Szeretet Gála, egy valami azonban mindig, töretlenül ugyanaz: minden fellépő tiszta szívvel érkezik, tudása legjavát adva, szíve minden szeretetével.

Az alapítvány elnöke, dr. Ésikné dr. Kocserha Babett beszédében elmondta, hogy megtiszteltetés számára, hogy az immár 18 éve működő, Szeretet Hatalma Alapítvány elnöke lehet. Itt jelentette be, hogy a kuratórium új taggal bővült. Dr. Bíró Marianna, dr. Kiséry-Harcsa Anita, Pekó Lászlóné, Szemjánné Jászai Gabriella és Csubák István kurátorok új tagja, az ezer oldalú személyiség, aki immáron 13 éve az alapítványi gálák műsorvezetője: Bomberáné Durucz Gabriella.

Az orvostudomány fejlődésének köszönhetően a rákos gyermekek 80-85%-a sikeresen gyógyítható, ha adottak a megfelelő körülmények. Sajnos nincs csodaszer ami meggyógyítaná a gyerekeket. De van néhány dolog ami megkönnyíti a betegség embert próbáló időszakát a gyermek és a család számára is, így gyorsabb és teljesebb a testi-lelki felépülés.

A családot valódi sokkhatás éri, amikor a daganatos betegség súlyos diagnózisával szembesülnek. Ilyenkor csak egy dolog a fontos: a gyógyulás. Olyan környezetre és gondoskodásra van szükségük, hogy minden erejüket a felépülésre fordíthassák.

A kórházból való hazatérés csak az első állomása a gyógyulásnak: ezután még hosszú hónapokig kell folytatni egyes kezeléseket, betartani a higiéniás előírásokat. A teljes gyógyulás gyakran évekbe telik, a betegség visszatérésétől való félelem pedig talán soha nem tűnik el teljesen…

A Szeretet Hatalma Alapítvány fontosnak tartja, hogy felhívja a figyelmet a gyermekkori leukémiás és rákos megbetegedésekben érintettekre.

Ennek szellemében az évek során több száz család kapott anyagi támogatást.

Az alapítvány jelenleg 57 gyermeket támogat, több településről.


Talán egyszer kezünkben lesz a csodaszer, ami néhány nap alatt minden daganatos és más súlyos betegséget meggyógyít. Addig azonban rengeteget tehetünk azért, hogy ezek a kis hősök és szüleik minél teljesebb körű támogatást kapjanak a küzdelemhez.
Kérem támogassák alapítványunkat, együtt minden sikerülhet- fogalmazott az elnök.

A gálaműsoron jelen volt és köszöntötte a közönséget dr. Seszták Miklós országgyűlési képviselő, valamint Leleszi Tibor polgármester.

Az est sztárvendége, Szirota Jennifer volt.