NAGYVILÁG
Belföld
#útfelújítás
#átadás
Rövidhír - 900 milliós útfejlesztés Nyírlugoson
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által még 2017-ben kezdett komplex útfelújítási program keretében közel 175 milliárd forint forrás állt rendelkezésre. Az első ütemben 1.500 kilométer út újult meg az országban. Nyírlugos és térsége a csaknem 900 millió forintos útfejlesztés zárómozzanatához érkezett ma.

Dr. Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára rámutatott, hogy a fejlesztésének köszönhetően az itt élő emberek életminősége jelentősen javult.

A keretből elkészült Nyírmihálydi és Nyírlugos közötti 4914-es út valamint a most felújított 4903-as számú út - ami Nyírlugost Nyíradonnyal köti össze - a 471-es főútvonal mellékútja. A mellékúthálózat fejlesztése részben a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében, mintegy 54 milliárd forintos keretből valósul meg. Az államtitkár rámutatott, hogy a mellékúthálózat fejlesztésnek a célja, hogy a kis települések munkavállalóinak lehetőségeit javítsa a betelepülő vállalkozások révén.

2018-ban országosan két programban mintegy 160 milliárd forint uniós és hazai forrásból országosan csaknem 1250 kilométer mellkút újul meg - jelentette ki az államtitkár, majd hozzátette, hogy a munkálatok 950 kilométeren már befejeződtek.

- FrissMédia -