PUZZLE
Életmód
#pozitív gondolkodás
#boldogság
#béke
#magabiztosság
Pozitív mantrák, amik boldogabbá és magabiztosabbá tesznek
Minden fejben dől el! – tartja a mondás, amivel abszolút egyetértünk, hiszen a tudományos kutatások mellett saját magunkon is tapasztaljuk a mantrák pozitív hatását. Ha félünk valamitől, vagy a teljesítményünkön javítanánk, van, hogy ezekhez fordulunk – átprogramozzuk velük az elménket.


A belső békéhez

„Mélyet lélegzem, a szemeimet puhán zárom, én magam vagyok a béke.”

A helyes légzést nem tanítják az iskolában, pedig a mély, hasi légzés nemcsak a véráramot serkenti, de az elmét is lecsendesíti. Vegyetek egy nagy levegőt és engedjétek le a hasatokba – ha kétségeitek vannak, jól csináljátok-e, figyeljétek, hogyan emelkedik meg a köldökötök. Tartsátok bent néhány másodpercig miközben a fenti mantrát ismétlitek, végül lassú, meghosszabbított kilégzéssel fújjátok ki a levegőt. A gyakorlatot annyiszor ismételjétek, ahányszor szükségetek van rá, hogy megnyugodjatok és közben próbáljátok a zavaró tényezőket is kizárni.

Szorongás ellen

„Ez jobb, mint hittem/hiszem.”

Ez a mantra a gondolatáramlást segíti, hiszen csak ismételni tudjuk magunkat: minden fejben dől el. Ha hagyjátok, hogy a szorongó gondolatok beférkőzzenek az elmétekbe, az az érzelmekben félelem formájában fog megmutatkozni. Ellenben, ha azt ismétlitek, hogy ez jobb, mint amire számítottatok, azzal nyitottabbá váltok az elkerülhetetlen ellen, és az aggodalmat is minimálisra csökkenthetitek.

A siker bevonzásához

„Megvan a kellő magabiztosságom és tudásom, hogy megcsináljam.”

Önmagában egy terv kevés a sikerhez. El kell hinnetek, hogy képesek vagytok elérni a célotokat! Írjátok le egy papírra a fenti mantrát, tegyétek jól látható helyre és napjában többször is pillantsatok rá, mert ez egyfajta motivációként szolgál ahhoz, hogy soha ne adjátok fel az álmaitokat, elhatározásotokat.

A boldogság megtalálásához

„Engedélyt adok magamnak arra, hogy az örömet hozó dolgok elsőbbséget élvezzenek az életemben.”

Néha mindenkinek szüksége van arra, hogy a dolgos hétköznapok közepette emlékeztessék: a boldogságért tenni kell, méghozzá hittel! Ha megengeditek magatoknak a kételyeket az életetek bármely területén, azzal saját magatok alatt vágjátok a fát, de ha ösztönzően léptek fel – például a fenti mantrával –, visszaszerezhetitek az örömöt, ami a boldogság egyik kulcsa.

A bizalom megleléséhez az újrakezdés során

„A legjobban fejlődök és változok.”

A világ, és általa az ember is folyton mozgásban van, változik, ezt el kell fogadni, ahogyan a velejáró fejlődést is, ami a mindennapjaink része. Ha féltek az ismeretlentől, a legjobb, ha a fenti mantrát ismétlitek magatokban, mert ez a testre és lélekre, illetve az elmére is pozitív hatással van.

Forrás: noklapja.nlcafe.hu

-Friss Média-