NAGYVILÁG
Belföld
#díjátadás
Ők kapták a Külhoni Magyarságért Díjakat
A Parlamentben Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára adta át a külhoni magyarságért végzett tevékenységeket elismerő kitüntetéseket.

A díj a külhoni magyar közösségek érdekében a közéletben, a kultúrában, a nemzet örökségének megőrzésében, az egyházi életben, a tudományban, a tömegtájékoztatásban és a gazdasági önszerveződésben kiemelkedő tevékenységet végző magyarországi és külföldi személyeknek és szervezeteknek adományozható.

Az idei évben díjat kapott Bíró Mária és Bíró Árpád, a Ráti Szent Mihály Gyermekotthon vezetői,Dr. Furu Árpád építészmérnök, Horváth Emma tanárnő, a Csáth Géza Művészetbaráti Kör alapítója és vezetője, Lőcsei József a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége isztriai alapszervezetének elnöke, Korpás Éva énekes, Péter Ferenc Szováta volt polgármestere, Szomi Ilona szlovéniai tanár, Tófalvi Éva hatszoros olimpikon erdélyi magyar biatlonista, a Nyugat-Kanadai Magyar Néptánc Fesztivál és a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség.

- FrissMédia -