KÖZÉRDEKŰ
#bio
#bio élelmiszer
#európai biotermékvásár
#ökológia
#élelmiszeripar
Magyar vállalkozások az európai biotermékvásáron
Európa legnagyobb biotermékvására, a németországi Biofach 12 magyar vállalkozás számára biztosít bemutatkozási lehetőséget - közölte az Agrármarketing Centrum február 13-án az MTI-vel.

A kedden kezdődött rendezvényen ökológiai gazdálkodásból vagy ökológiai állattenyésztésből származó termékek mutatkozhatnak be. A szervezők több mint 35 ezer szakmai látogatóra számítanak, a kiállítások mellett több mint 100 konferenciát szerveznek számukra az esemény három napja alatt.

A közlemény szerint a részvétel komoly lehetőség a magyar bioszektornak is, az Agrármarketing Centrum ezért 116 négyzetméteres nemzeti standon biztosítja a részvételüket. A résztvevő vállalkozások zöldségeket, gyümölcsöket, italokat, fűszereket, gluténmentes termékeket, hidegen sajtolt olajokat, takarmánykeverékeket és állatgyógyászati készítményeket ajánlanak az érdeklődőknek.

A Biofach vendége az Agrármarketing Centrum élelmiszerexport-fejlesztési üzletága, a Hungarian Food Business Program is, ahol külföldi beszerzőket regisztrálnak a Hungarian Food Business Catalogue digitális platformra. Az adatbázis azért jött létre, hogy összehozza az exportot tervező vállalkozásokat külföldi disztribútorokkal. A katalógusban jelenleg 219 magyar gyártó több mint 2 ezer terméke, valamint 364 külföldi beszerző szerepel, 129 egyéb felhasználó is regisztrált, többnyire nagykövetségek, főkonzulátusok és szakmai szervezetek - írták.

A Biofach magyar résztvevőinek és a bemutatkozó termékek listája az Agrármarketing Centrum honlapján közzétett kiállítási katalógusban olvasható.

-MTI-