AKTUÁLIS
#kisvárda
#körforgalom
Kezdődhet az új körforgalom kiépítése Kisvárdán
Régi álma valósul meg Kisvárda Város Önkormányzatának, a kisvárdai lakóknak és a hozzánk érkezőknek, vagy a városunkon átutazóknak: új, négyágú körforgalmú csomópont épül Kisvárda nyugati, 4149. jelű összekötő útján a Krucsay Márton utca - Várday István utca - Vár utca kereszteződésében, költségvetési forrásból.

Az ajánlatkérő Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. az olcsvaapáti székhelyű Zemplénkő Kelet-magyarországi Építőipari Fővállalkozó és Bányászati Kft. nettó 273 millió forintos ajánlatát jelölte meg győztesként, így ők kezdhetik meg a munkát hamarosan városunkban.

korforgalom 02

„A korábban itt állt lakóházak kisajátítását, majd bontását követően, a terület már készen áll arra, hogy a 9 méter belső sugarú, 6 méter körpálya szélességű körforgalom mellett két autóbusz egyidejű megállását biztosító új autóbuszöböl és négy gyalogos átkelőhely is épülhessen, valamint létesüljön egy új, párhuzamos megállást biztosító parkoló is. Emellett megtörténik a csomópontba csatlakozó utcák burkolatának felújítása és a járdák átépítése is.” - nyilatkozta Leleszi Tibor polgármester.

A csatlakozó útszakaszok, járdák, autóbusz megállóhelyek átépítése, és a kapcsolódó közműkiváltások (hírközlő vezetékek, víz- és gázvezetékek stb.) elvégzése szintén a Zemplénkő feladatát képezi. A kivitelezés több mint háromezer köbméter földmunkával jár, 1685 méter szegélyt építenek meg, és 2200 négyzetméteren térkő burkolatot helyeznek el.

korforgalom 03

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Kisvárda tehermentesítésére több beruházás is indul: a déli elkerülő jórészt új nyomvonalon köti majd össze a 4-est és a vásárosnaményi utat, később pedig megépül a nyugati,- és az északkeleti tehermentesítő is.

Durucz Gabi

forrás: magyarepitok.hu