PUZZLE
#ápoló pakolások
#avokádó
#balzsam
#mosogató szappan
Így hozd rendbe a hajad év elején
Csak jót teszel vele a sörényednek, ha figyelsz ezekre a tippekre!

Legtöbben szeretnénk megújulni év elején, pedig néha sokkal fontosabb, hogy rendbe szedjük a testünket, foglalkozzunk kicsit jobban magunkkal és azután lássunk neki az újdonságoknak. A hajra is ráfér egy jó kis éveleji felfrissítés - így hozhatod rendbe a fáradt tincseket!


1. Ápoló pakolások

Ne sajnáld az időt arra, hogy kipróbálj mélyen ápoló, extra hajpakolásokat. Az ünnepi időszakban megfáradt hajat ezek tudják ugyanis igazán felélénkíteni. Nagyon jók azok, melyek például kurkumát vagy kókuszolajat tartalmaznak, és a fejbőrt is ápolják.

2. Avokádóolaj a balzsamhoz

Tegyél pár csepp avokádóolajat a kedvenc hajbalzsamodhoz, mert ezzel plusz hidratálást biztosítasz, és még csillogóbbá is teszed fürtjeidet.

3. Csak erőseknek: mosogató szappan

A New York-i divathét fodrászai is azt ajánlják a modelljeiknek, hogy a rengeteg bemutató után egyszer mossák át a hajukat egy kevés mosogató szappannal is. A különböző hajformázóktól zsírosodhat a haj, és a mosogatószappan helyrerakja a fejbőr pH értékét. Ha ezt nagyon szokatlannak találod, használhatsz almaecetet is!



4. Dupla kondicionálás

Ha sokféle hajformázó terméket használsz, mosd meg úgy a hajad, hogy fésülés nélkül bevizezed, arra teszel egy mélyen ápoló balzsamot, amit addig rajtahagysz, míg szét nem válnak a tincsek (ez jelzi, hogy a formázó termékek leváltak a hajadról). Ezután alaposan átmosod, majd újra kondicionálod és ezzel eltávolítasz minden felesleges szennyeződést.

5. Száraz hajra meleg olaj

Ha nagyon száraz a hajad, kend át jól a hőtől is védő ápoló olajjal, majd csavard fel egy felmelegített törülközőbe fél órára. Ezután mosd át és balzsamozd, ahogy szoktad, csodásan puha lesz a hajad.

6. Avokádós pakolás

Törd össze jól egy nagyobb avokádó belsejét, és tegyél hozzá egy kevés jojoba vagy mandulaolajat. Ezután egy kis szódabikarbónával felturbózva tisztító samponnal mosd át a hajad, majd törülközővel szárítgasd meg és tedd rá a krémes avokádós pakolást fél órára. Ezután pedig mosd át újra és balzsamozd, nagyszerű fénye és selymessége lesz.


Forrás: helia-d.hu