KÉK FÉNY
#erőszak
#halál
#Anarcs
#ütés
#fejsérülés
Erőszakos halált halt egy ember Anarcson
Élt 47 évet. Imre békés, nem kötekedő életet élt, azonban az elmúlt hónap 10-én összetűzésbe került egy helyi fiatalemberrel az anarcsi kocsma előtt. A fiatal férfi a gyanú szerint egyszer ütött, Imre az ütéstől elveszítve az egyensúlyát elesett, és a fejét a járdába ütötte. Ami ezután következett, az épp ésszel felfoghatatlan.

Imre a szüleivel élte csendes mindennapjait egy kis anarcsi utcában. A rendezett porta kapujában édesanyja és édesapja fogadott könnyeivel küszködve. Nem tudtak beszélni, zokogtak, gyászolják Imrét, aki a légynek sem tudott volna ártani.

A faluban azt beszélik, hogy Imre sérülését senki sem vette komolyan. "Majd jobban lesz az Imre" - vélekedett egy a helyszínen lévő férfi, miközben annak füléből folyt a vér, ami súlyos koponya sérülésre enged következtetni. Imrét felültették és vízzel locsolták, de ő csak nem lett jobban. Ekkor valamilyen eszement terv alapján, talán a következményeket áthárítandó, az ütést bevivő 26 éves férfi szólt a feleségének, hogy jöjjön oda kocsival, és vigyék haza Imrét.

A sértettet hazavitték, aki ekkor már súlyos oxigénhiányos állapotban lehetett, az agya valószínűleg már leállt. Végül Imre édesanyja hívott mentőt a fiához. A mentők Kisvárdáról 5 perc alatt a helyszínen voltak, és az eszméletlen férfit az emelt szintű ellátás érdekében Nyíregyházára szállították.

Imrét a rendőrség nem tudta kihallgatni, végig kómában volt. Két hétre rá átszállították a kisvárdai kórházba, és a férfi e hónap 18 án meghalt.

Dr. Márton Anett, a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei főügyészség sajtószóvivő-helyettese az ügyről elmondta, hogy a megalapozott gyanú szerint a 26 éves férfi 2023. június 10-én késő este az egyik helyi italbolt előtt vitába keveredett az ittas sértettel, és egyszer a fején megütötte. A sértett elesett, és beverte a fejét a járdába. A gyanúsított a helyszínre hívta feleségét azért, hogy a sérült férfit gépkocsival a saját lakására szállítsák.

A sértetthez végül az édesanyja hívott mentőt.

A rendőrség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt hallgatta ki gyanúsítottként a férfit, aki tagadta a bűncselekmény elkövetését, vallomást nem tett.

A sértett időközben a kórházban elhunyt, ezért a rendőrség igazságügyi orvosszakértőt rendelt ki a halál okának megállapítása érdekében.

A szakvélemény eredményétől függően változhat a bűncselekmény minősítése.

A gyanúsított szabadlábon védekezik.