AKTUÁLIS
#csótány
#érpatak
Csótányinvázió az érpataki utcában! Videó!
Tehetetlenek a szomszédok és a bérlők abban az utcában Érpatakon, ahol közel másfél hónapja csótányok jelentek meg az ablakpárkányokon, utakon, falakon. A lakók attól félnek, hogy mindenhová befészkelik magukat az egyébként részben fertőző betegségeket terjesztő, részben pedig lakásban megtelepedve allergiás reakciókat előidéző kártevők.

A csótányok szinte mindenhol ott vannak. A beazonosított fertőzési gócpont egy egyesület tulajdonát képező ingatlan. Egész pontosan a Beneficium Szeretetszolgálaté, amelynek elnöke hárít, véleménye szerint az ingatlant annak kell fertőtlenítenie, aki hamarosan a használatba veszi. A szomszédok másként gondolják. Az egyébként lakhatásra alkalmatlan házból nemrég egy többgyermekes család költözött el, mivel olyan mértékben elszaporodtak a csótányok, hogy az tarthatatlan volt. A szomszédok azt mondják, ők már akkor is jelezték, hogy csinálni kell valamit a csótányokkal, mert ez így elfogadhatatlan.

Az akkori lakók a bútorokat sem vitték magukkal, hiszen mindenben hemzsegtek a csótányok. Az ingatlan csaknem másfél hónapja áll üresen, miközben a szomszédok többször jelezték a tulajdonosi jogokat gyakorló egyesület elnökének, hogy a csótányok az ö ingatlanjából rajzanak ki, de a megkeresések eredménytelenek voltak: vagy lerázás vagy kioktatás lett a figyelmeztetés vége - mondja a szomszéd.

Az egyesületnek Érpatakon mintegy 50 ingatlanja van, zömében a végtelenségig lepusztult, normális életvitelre alkalmatlan épület. Ennek ellenére állítólag albérletbe adtak ki néhány házat, mint például a csótányoktól hemzsegő Vörösmarty utcai, lakóháznak erős túlzással nevezhető épületet, melybe, úgy tűnik, új lakók érkeznek hamarosan. Első feladatuk az egyesület elnöke szerint az, hogy rendbe tegyék a házat és csinálják meg a csótányirtást. A lakók nem fogadták el az egyesület elnökének válaszát.


- FrissMédia -