NAGYVILÁG
Belföld
#Hierotheosz Egyesület
#gyerekek
Ami nem pótolható
A szeretet. De egy pici odafigyeléssel, törődéssel, félretéve a napi rutint röpke órácskára talán feledtetni lehetett azokkal a csöppségekkel a nélkülözést, akik ma a Megyeháza fényes, pompás dísztermébe apró lábaikon belépve, megilletődve, szótlanul megállva csodálkoztak rá a világra.

A Hierotheosz egyesület a Család esélyteremtő önkéntes ház cím birtokosaként jótékonysági délelőttöt szervezett a családok átmeneti otthonait fenntartó nyolc megyei szervezet számára.

Az itt menedéket lelő - jellemzően csonka - családok különösen veszélyes környezetből kerülnek oltalom alá. Megyénkben nyolc ilyen átmeneti szállást tartanak fent az egyházi és civilszervezetek. A családok átmeneti otthona olyan gyermekvédelmi alapellátás, melynek célja, hogy az otthontalanná vált szülők és gyermekeik, a családi krízis következtében védelmet kereső szülő és gyermeke, valamint a szociális krízisbe került gyermekes családok számára átmeneti időre - az elhelyezést kiváltó okok megszűnéséig -, otthonszerű elhelyezés formájában együttes lakhatást és ellátást biztosítson, annak érdekében, hogy a gyermekek veszélyeztetettségét megelőzze vagy a már kialakult veszélyeztetettséget megszüntesse és ezzel is a családok megtartó erejét erősítse.

A mai jótékonysági délelőttön, amelyet „Egy csöppnyi szeretet” címmel rendeztek meg, 40-50 gyermek és édesanyjuk, valamint az intézményvezetők voltak jelen, hogy talán életük egyik legnagyobb meglepetéseként egy-egy, a Nyíregyházi Állatparkba szóló belépőjegyet vegyenek át az egyesület elnökétől, Kapin Istvántól, megyénk kormánymegbízottjától, Román Istvántól, a megyei közgyűlés alelnökétől, Baracsi Endrétől, valamint az egyesület titkárától, Kiss Andrástól.


Kiss András, az egyesületi titkár úgy fogalmazott, hogy a megyénkben élők egy közösséget alkotnak. Egy közösséget, melynek tagjai szolidárisak embertársaikkal, különösen így, Advent idején. Az egyesület célja a mai nappal az volt, hogy "élményt adjon" azoknak a gyermekeknek s családjaiknak, akik jelenlegi helyzetükben nélkülöznek.

Az élményről a Nyíregyházi Állatparkba szóló belépők mellett a délelőtt zárásaként előadott „Szép Advent” gondoskodott, melyet Buzogány Béla színháza hozott el a díszterembe.

- FrissMédia -