Vissza a hagyományokhoz - a napkori böllérverseny - fotók, videó

2001-ben egy baráti társaság, Gáva János, akkori polgármester vezetésével talán a megyében elsőként, hagyományteremtő céllal kitalálta a böllérversenyt. A fesztivál – bár akkor még nem volt divatban ez a szó – az emberekről, barátságokról szólt.

2019. január 19.

Mikor megkondulnak a harangok Napkoron

A mindenszentek és halottak napja (november elseje és másodika) a halottakra való emlékezés ünnepe. Az ünnep előestéjén a szentbeszéd közben megkondulnak a harangok, a hozzátartozók a kegyelet virágait tűzik az elhunytak sírjára.

2018. november 01.

Jó magyarnak lenni! '56-os megemlékezés Napkoron - fotók, videó

Ebben az évben is, több száz megemlékező fogadta el Napkor Nagyközség Önkormányzatának, a Napkori Jósika Miklós Általános Iskolának, és a Görög Katolikus Egyháznak az invitálását az október 23-i forradalom kezdetének - 62. évfordulójának, - tiszteletére rendezett megemlékezésre, melynek keretében átadták a Napkor Szolgálatáért díjakat, valamint a Napkor Nagyközség Kiváló Pedagógusa elismeréseket, és...

2018. október 19.

Óriás csempészett cigi fogás Napkoron

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály munkatársaival együttműködve tartottak ellenőrzést egy napkori ingatlannál 2018. október 4-én. A családi ház udvarán 16 millió forintot meghaladó értékű csempészett cigarettát találtak.

2018. október 05.

Szükség van Önökre - idősek napja Napkoron

102 éves Napkor legidősebb lakója, Anti bácsi, aki párjával, Magdolnával 70 éve házas. Sajnos betegségük miatt ma nem tudtak eljönni az immár 11. éve rendeszesen megrendezésre kerülő Idősek napjára. Tavaly még itt voltak, jegyi meg a polgármester rezignáltan, majd bekísér egy járókerettel érkező vendéget a legközelebbi székig.

2018. október 05.

Egymilliárd forintból fejleszti gyártókapacitását a napkori...

Megkezdte csaknem egymilliárd forint értékű kapacitásbővítő beruházását az elsősorban acélszerkezetek gyártásával foglalkozó, napkori székhelyű Gémtech Gépészeti Mérnöki Technológiai Tervező és Gyártó Kft. - közölte a társaság.

2018. szeptember 13.

Ilyen volt a gyermeknap Napkoron - videó

Még a szakadó eső sem rontotta el a kedvét annak a 228 gyermeknek, akik ma a napkori Jósika Miklós Általános Iskolában ünnepelték a gyermeknapot. Videónkból megtudhatja, hogy milyen ma gyerkőcnek lenni, láthatja Nati rajzait, és az is kiderül, hogy a konyhában milyen finomsággal készültek a konyhás nénik.

2018. május 26.

Nádkévék gyulladtak meg Napkor határában

Tizenöt darab nádkéve gyulladt be szerdán délután a 403-as elkerülő út mellett, a 7-es kilométernél, Napkor közelében. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével akadályozták meg a lángok továbbterjedését. Személyi sérülés nem történt.

2018. április 26.