18 FIGYELEM!
Ez a tartalom olyan elemeket tartalmazhat, amelyek kiskorúakra károsak lehetnek.
Ha ön elmúlt 18 éves, kattintson az "Elmúltam 18 éves" gombra és a tartalom elérhető lesz.
Elmúltam 18 éves Nem múltam el 18 éves
KÉK FÉNY
#horror
#Porcsalma
#gyerekek
#tárgyalás
#Szexuális erőszak
Horror Porcsalmán: a legszörnyűbb borzalmakat élték át a pici gyermekek
Hat gyermek élt át borzalmakat több éven keresztül Porcsalmán egy családi házban. A gyerekeket még 2023-ban emelték ki a szülőktől, rá egy hétre már nyomozást rendeltek el. A legnagyobb gyermek tizenegy és fél éves, a legkisebb öt és fél éves.

Jelzésre kezdtek el vizsgálódni a gyermekvédelmi szakszolgálat munkatársai egy porcsalmai párnál, mivel hat saját gyermekük fizikailag rendkívül leromlott állapotban volt. A gyerekeknek sem megfelelő ruházata nem volt, sem élelem nem volt biztosítva számukra. Gyakorlatilag éheztek.


A kezdeti adatok alapján azonnal elrendelték a gyermekek kiemelését, majd végleges elhelyezésükről gondoskodva nevelőszülőkhöz került a négy kisfiú és a két lány.

Ezt követően a nevelőszülőknél kezdtek a gyerekek megnyílni és beszéltek az általuk átélt borzalmakról.


Ekkor, 2023 őszén tettek feljelentést a nevelőszülők, gyakorlatilag azonnal elrendelték a nyomozást a hallottak alapján a hatóságok. Közel egy év összetett munkája, számos pszichológus, igazságügyi orvosszakértő, gyermeknőgyógyász szakértői véleménye kellett ahhoz, hogy ma a Nyíregyházi Járásbíróságon az élettársi kapcsolatban élő nő és férfi letartóztatását elrendelje a nyomozási bíró.

Az ügy előrehaladottságát jelzi, hogy a két terhelt több száz oldal nyomozati anyaggal a kezében érkezett a bíróságra szoros rendőri kíséret mellett. A megalapozott gyanúsítást több száz órás rendőri munka előzte meg.


A nyomozók jelenleg a párt mind a hat gyermekre vonatkoztatva, minősített szexuális erőszakkal, emberkereskedelemmel és kiskorú veszélyeztetéssel gyanúsították meg.

A gyanúsítás szerint a pár a gyermekek nevelését elhanyagolta, nem öltöztették őket az évszaknak megfelelő ruházatba, és az éheztetés miatt súlyosan alultápláltak voltak. Gyakran vesszővel, bottal, szíjjal bántalmazták őket, többször a lakóház mögötti ólba is bezárták őket. Az élettársak a gyermekeket "koldulni" is elküldték, melynek során a szomszédoktól, illetve az utcán járó emberektől pénzt kellett kérniük, illetve cigaretta csikkeket szedniük.

A tárgyaláson elhangzott, hogy a gyermekek patkányhúst és több alkalommal emberi ürülékkel kent kenyeret ettek.

Ezen borzalmakon túlmenően a gyerekeknek szexuális bántalmazást is át kellett élniük, míg őket a családból ki nem emelték.


Úgy tudjuk, hogy a gyerekeket más emberek is abuzálták az apa és az anya beleegyezésével.

A hat gyermek anyja mindent tagad és azt mondta a bíróságon, hogy volt élettársa tett mindent, aki egyébként a gyermekek vérszerinti apja. A pár 12 évig élt együtt , majd amikor a gyermekeket kiemelték, különváltak útjaik.

A családban egyébként nem egyedi eset a kiskorú sérelmére elkövetett szexuális erőszak és a vérfertőzés sem. Információink szerint az egyik szülő nagybátyja saját lányát erőszakolta meg, aki teherbe is esett.