SPORT
EURO-2024 – Még nincs igazi futballhangulat Kölnben
​Csütörtök este még csak elvétve lehetett a németországi Európa-bajnokságra érkezett szurkolókkal találkozni a belvárosban Kölnben, ahol a magyar labdarúgó-válogatott szombaton kezdi meg szereplését a kontinenstornán Svájc ellen.

A szervezők a város második legnagyobb terén, a Rajna partján található Heumarkton alakították ki az úgynevezett szurkolói zónát, amelyet csak pénteken 14 órakor nyitnak meg a drukkerek számára. Itt számos kiegészítő programmal, vendéglátó egységekkel, zenével és szórakoztató műsorokkal várják majd azokat az érdeklődőket, akik itt szeretnék az óriáskivetítőn megtekinteni a 21 órakor kezdődő német-skót összecsapást, azaz a magyar érdekeltségű A csoport és az egész Eb nyitómeccsét Münchenből.

A kölni belváros csütörtök este ugyan nyüzsgött, de még nem a kontinensviadalra érkezett szurkolók voltak többségben. Magyar drukkerekből sem lehetett még sokat felfedezni, a Dóm környékén ugyanakkor a néhány fős magyar csoportok mellett az angol válogatottért szorító hat-nyolcfős társaság sétálgatott. Az angolok június 25-én játszanak majd Kölnben a szlovének ellen.

A Kölni Dómtól a Heumarkt felé vezető utcák egyikében aztán hamisítatlan futballhangulatra lehettek figyelmesek a helyiek, az egyik ír kocsma teraszán ugyanis a magyar válogatott csoportellenfelének, a skótoknak a drukkerei énekeltek meglehetősen jó hangulatban. A nagyjából harmincfős skót szurkolói csoport melletti asztalnál öt-hat angol drukker foglalt helyet, és amikor ők a sajátjaikat kezdték el éltetni, a skótok hangos füttyszóval reagáltak, majd belekezdtek a “No Scotland, no party” (Skócia nélkül nincs buli) rigmusba.

A kölni RheinEnergie Stadion már csütörtökön “Eb-ruhát” öltött, azt a környéket leszámítva viszont a város többi részén nem sok jel utalt arra, hogy itt hamarosan futball Európa-bajnoki mérkőzéseket rendeznek. A kölni gyermeklabdarúgók nagy örömmel fotózkodtak a stadion bejáratánál kiállított, nagy méretű Eb-labdával, majd folytatták edzésüket az aréna közvetlen közelében elhelyezkedő füves területen.

Kölnben a Heumarkton kialakított FanZone-on kívül két további helyszínen állítottak fel óriáskivetítőt, ahol bárki ingyenesen követheti az Eb aktuális mérkőzését.

A magyar válogatott pénteken (ma) utazik Kölnbe, és szombaton 15 órakor lép pályára Svájc ellen.

-MTI-