NAGYVILÁG
Belföld
​A Szakkör alkotásaiból nyílt kiállítás Tiszakanyáron
Tiszakanyár immár második alkalommal csatlakozott a Nemzeti Művelődési Intézet „Tudásunkkal kézen fogva a közösségekért” programjához. Makramé és quilling szakkörök indultak, a foglalkozások során készült tárgyakat bemutató kiállítás 2024. június 13-án nyílt meg a Művelődési Házban.

A kiállítást Háda György polgármester nyitotta meg, majd Virág Zsuzsa a Nemzeti Művelődési Intézet munkatársa mondott beszédet. Ezt követően a tiszakanyári Hunyadi Mátyás Általános Iskola tanulói színesítették színvonalas műsorukkal a rendezvényt.

A Nemzeti Művelődési Intézet szakkörönként öt fő számára biztosította az eszközöket és az alapanyagokat. A program célja egyrészt a magyar kézműves mesterségek hagyományának ápolása, tudásanyagának átörökítése, az értékek megőrzése és közvetítése, másrészt az értékalapú közösségek létrejöttének segítése, közösségépítés.

A kanyári lányok, asszonyok hetente két alkalommal gyűltek össze, hogy átélhessék az együtt alkotás örömét, hogy folyamatosan tanuljanak és lépésről lépésre haladva sajátítsák el a régi mesterségek fortélyait. Minden ilyen találkozás jó hangulatban, beszélgetve és kreatívan telt. A résztvevők időt és energiát nem sajnálva, késő délutántól estig alkottak. A tárlat méltán bizonyítja, hogy az alkotó közösségek sikeresen és eredményesen teljesítették a feladatokat.