Különleges gasztrofesztivál volt Kisvárdán

A film, a tánc és a gasztronómia világába léphettek be egyetlen lépéssel a Cinefood Fesztivál résztvevői csütörtökön.

2022. június 24.

Egyre jobban bírják a magyarok a csípőset

A Gyulahús Kft. a Dunán, az A38 hajón mutatta be reprezentatív, a „Gyulai bírja erővel” című kutatásának eredményeit. A felmérés a friss fogyasztói attitűdöket vizsgálta.

2022. június 22.

Bocuse d'Or Europe - Tizennyolc ország indul a...

Oroszország visszalépésével tizennyolc nemzet - köztük Magyarország - csapatai vesznek részt a világ legrangosabb szakácsversenyeként számon tartott Bocuse d'Or európai kontinensdöntőjén, amelyet március 23-24-én rendeznek meg a budapesti Hungexpón.

2022. március 02.

Csak óvatosan! Nem minden virsli, ami annak látszik

Nincs igazi szilveszteri trakta legalább pár szál virsli nélkül. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) ezért minden évben e termékek laborellenőrzésével zárja fogyasztóvédelmi vizsgálatait. 2021-ben húszból öt virslinél tapasztaltak valamilyen jelölési hibát.

2021. december 27.

Főzni vagy rendelni? Mi ma a menő karácsonykor Kisvárdán?

Vannak, akiknek a karácsony nem karácsony halászlé, töltött káposzta, rántott hal és bejgli nélkül. Azonban egyre többen nem a konyhában töltik az ünnepi előkészületeket, hanem a családdal. A többit rábízzák profi szakácsokra, akik a megszokott hazai ízeket varázsolják az ünnepi asztalunkra.

2021. december 23.

Megyénkben is jobb lesz mostantól a kávé

A Magyar Turisztikai Ügynökség a Stílusos Vidéki Éttermiséggel karöltve más másodszor rendezett kávéképzés-sorozatot. Most 200-an vettek részt ezen, egyebek mellett Szabolcsból is.

2021. december 19.

Buda legmenőbb helyén mutatkozik be a szatmári töltött káposzta

Péntektől, december 17-től indul a Magyar Ízek Utcája adventi kiadásban a Millenáris Parkban. Feltankolhatunk, kóstolhatunk és családi programokon vehetünk részt. Csak töltött káposztából több mint egy tucat fajtát vonultatnak fel, köztük a szatmári verziót is.

2021. december 14.

A szürkemarha a sztár a Magyarország étele versenyen

A magyar szürkemarha húsa lesz a kötelező alapanyag a Magyarország étele 2022 szakácsversenyen, amely kapcsolódik a Petőfi-emlékévhez - hangzott el az eseményről tartott szerdai sajtótájékoztatón.

2021. október 27.