Huszonnégy év után került meg egy elveszett óriás...

Huszonnégy év után került elő egy kereru, vagyis óriás gyümölcsgalamb, amely az új-zélandi Rainbow Springsből tűnt el - számolt be róla a The Guardian.

2020. szeptember 28.

Bombakereső patkány kapott kitüntetést

A kitüntetett rágcsáló naponta csak reggelente fél órát dolgozik, és közeledik a nyugdíjas korhoz.

2020. szeptember 26.

​Evolúciós megközelítésben vizsgálják a különböző fajtájú...

Az Ökológiai Kutatóközpont, a Stockholm Egyetem és az ELTE Etológia Tanszék munkatársai evolúciós megközelítésben vizsgálják a kutyafajták viselkedését, azt kutatják, hogy mely fajták játékosabbak és ennek milyen evolúciós okai lehetnek. Legújabb eredményeikről a napokban jelenik meg beszámoló a Royal Society Biology Letters című szakfolyóiratában.

2020. szeptember 14.

Nevet kaptak a fehér oroszlánkölykök a Nyíregyházi Állatparkban

6 hetesek lettek a ritka színváltozatú nagymacskák, így elérték azt a kort hogy nevet kapjanak. A névadáshoz a látogatók segítségét kérték a szakemberek, akik a park közösségi oldalán javasolhattak nevet a kölyköknek az elmúlt héten, ahova több mint 500 névjavaslat érkezett.

2020. augusztus 13.

Bölénybébi jött a világra Nyíregyházán

Európai bölény született a Nyíregyházi Állatparkban.

2020. május 18.

Siker volt online is a Boldog Medve Nap - videó

Nagy siker volt a Nemzetközi Medve Nap, azaz „Happy Bears Day”, jóllehet a megszokottól eltérően a Nyíregyházi Állatpark a közösségi oldalán ünnepelte meg ezt a napot.

2020. május 11.

Cukiságbomba egyenesen Nyíregyházáról a ZooTv-ben

Az apró kis állatok - melyek leginkább mesebeli manókhoz hasonlítanak - 4 és fél hónapnyi vemhesség után jöttek a világra. Míg a most 2 hetes állatok anyjuk hasán csimpaszkodva töltik mindennapjaikat, az idősebb, 1 hónapos állatok már a felnőttek hátán lovagolnak. Az újszülött gyűrűsfarkú makik kék szemmel jönnek a világra, de szemük pár hét után élénksárga színűvé változik.

2020. április 30.

Reméljük, mielőbb személyesen láthatjuk a debreceni állatbébiket is

Két gyűrűsfarkú makikölyökkel bővült a debreceni nagyerdei állatkert állatállománya, a jövevényeket a járvány miatt látogatók előtt lezárt parkban csütörtökön mutatta meg a sajtónak az intézmény igazgatója.

2020. április 16.