Hozzávalók:
15 dkg jófajta étcsokoládé
2-3 sportszelet
10 dkg vaj
2 tojás
15 dkg cukor
fél narancs friss leve
fél teáskanál sütőpor vagy szódabikarbóna
15-20 dkg liszt
Előmelegítjük a sütőt 170 fokra.
Gőzön megolvasztjuk a csokit és a vajat, langyosra hűtjük.
A tojásokat és a cukrot felverjük, majd fakanálra váltunk, belekeverjük a narancslevet és az olvasztott vajas csokit. Fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet és a sütőport.
Kockára vágjuk a sportszeleteket, ami isteni rumos csokis ízt kölcsönöz és a tésztához adagoljuk. Papír vagy szilikon muffin sisakokba kiporciózzuk és mehet a sütőbe. 10-15 percig sütjük. Miután kihűlt indulhat a díszítés.
Tipp a díszítéshez:
krém: mascarpone pici porcukorral kikeverve
fül: sárgarépa
szemek: smarties csokigolyó
száj: olvasztott csoki
Szöveg és fotó: Novák Viki