Cukiságbombát hoztunk önöknek Nyíregyházáról

Mishmi takin született a Nyíregyházi Állatparkban, a világ állatkertjeiben mindösszesen 164 egyed él belőlük, a természetben pedig 3500.

2020. április 09.

Különleges újszülött Nyíregyházán

Állatkertekben igazi ritkaságnak számító mishmi takin (Budorcas taxicolor) született a Nyíregyházi Állatparkban.

2020. március 12.

Fülöp az elefánton a kisvárdai AquaCinema fürdőjében, annyira cuki!

Feleségem megállapította, hogy a Várda Sport Hotelben már 2030-ban járunk. De teljesen komolyan mondta, mert otthon hagyta a mobiltöltőt, s amikor felhoztam az autós kábelt, ahhoz nem volt konnektoraljzat. Ám láss csodát, az éjjeliszekrény tetejébe három USB-csatlakozót is beépítettek.

2020. február 08.

Aranykezű tamarinok születtek Debrecenben

A debreceni állatkert nőstény aranykezű tamarinja december 24-én, szenteste két egészséges utódnak adott életet, a kis majmok jól vannak - közölte az intézmény igazgatója szerdán, amikor sajtótájékoztatón mutatta be az állatkert legfiatalabb lakóit.

2020. január 08.

Duplán nyávog: már 4 hónapos Duo, a kétarcú macska

Egy fejen két orr, két száj és négy szem: így született Duo, a kétarcú macska, aki különös külsejének köszönhetően az internet új sztárja. Egy ritka fejlődési rendellenességgel, a diprosopus-szal született kiscica sorsa bizonytalan volt, mive anyja ellökte magától. Szerencsére jó kezekbe került és a szakszerű gondozásnak köszönhetően már elérte a négy hónapos kort.

2019. november 16.

Munkába állt a reptéren Lilou, a malac

E hét elejétől terápiás malac fogadja az utazókat San Francisco nemzetközi repülőterén - jelentette több amerikai médium is.

2019. november 12.

Társ érkezett a Nyíregyházi Állatpark nőstény sivatagi rókájához

A 1.5 éves hím a Római Állatkertben született, s most a karanténidőszak után találkozhatott először a lengyel származású tenyészpárjával. A két egyed az Európai Törzskönyvi Program keretében él a Nyíregyházi Állatparkban, s már megtekinthetőek a kaktuszokkal tarkított kifutóban a Viktória házban.

2019. október 03.

Koronásdaru-fiókák keltek ki a nyíregyházi Állatparkban

Három szürkenyakú koronásdaru (Balearica regulorum) született a Nyíregyházi Állatparkban.

2019. augusztus 30.