Támogatott képzések segíthetik új állásokhoz a Tungsram dolgozóit

A kormány fokozott figyelmet fordít a cég csoportos létszámleépítésben érintett munkavállalóinak mielőbbi elhelyezkedésére - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium. A Tungsram öt telephelyéről bocsátanak el dolgozókat szakaszosan, az első hullám július elejére várható. Elsőként Kisvárda és Hajdúböszörmény érintett, ezt követi Nagykanizsa és Zalaegerszeg, az ősszel pedig Budapest.

2022. május 18.

Utolsó simítások Fényeslitkén, Európa legmodernebb terminálján

Végső fázisába jutott a hatósági engedélyezést megelőzően a technológiai berendezések próbaüzeme az East-West Gate terminálon. A legmodernebb logisztikai-műszaki megoldásokat alkalmazó terminál technológiai próbái sikeresek voltak. Tálosi János vezérigazgató a Magyar Logisztikai Egyesület tagjainak mutatta be Fényeslitkén a terminál műszaki és technológiai lehetőségeit.

2022. május 17.

Új attrakció a kisvárdai filmparkban - exkluzív fotók

Újabb 16 látványossággal várja látogatóit a kisvárdai Cinemaqua Film- és Natúrpark. A EKO park részben felépített világ, 16 helyszínen kalauzolja az odalátogatókat a régmúlt idők világába.

2022. május 16.

Kisvárdán indult a magyar McDonald’s töltőtelepítése

Kisvárdán bekapcsolták az első hazai McDonald’s parkolóba telepített elektromosautó-töltőt, amely egy 50 kW teljesítményű Tritium töltőoszlop.

2022. május 13.

Csaknem százezer kacsa sorsa pecsételődött meg Nyírbátorban

A madárinfluenza megjelenése miatt egy több mint 93 ezer állatot tartó pecsenyekacsa-telepet számolnak fel a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbátorban - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

2022. május 13.

Ők kaptak elismerést az ápolók napján Kisvárdán

Május 12. világszerte az Ápolók Nemzetközi Napja és az Ápolónők Világnapja, annak emlékére, hogy 1820-ban ezen a napon született Florence Nightingale brit ápolónő, aki a szakmát alapjaiban formálta át, hivatássá tette. Kisvárdán a Szent Damján Görögkatolikus Kórház ápolói közül sokan elismerésben részesültek, köztük olyanok is, akik 40 éve állnak a betegek szolgálatában.

2022. május 12.

Tour de Hongrie – ideiglenes útlezárások Nyíregyházán

Május 11-én Csákváron indul és május 15-én Gyöngyös-Kékestetőn ér véget Magyarország legnagyobb kerékpáros eseménye, a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny.

2022. május 11.

Átadták a tűzoltóknak​ a Szent Flórián emlékérmeket

A Lakitelek Népfőiskola Hungarikum Liget Kölcsey-ház termében tartotta a Magyar Tűzoltó Szövetség a 2022. évi tűzoltónap alkalmából megrendezett központi ünnepségét pénteken. Az eseményen átadták a a Magyar Tűzoltó Szövetség által alapított elismeréseket, a Szent Flórián emlékérmet és a Gróf Széchenyi Ödön emlékplakettet.

2022. május 07.