Új görögkatolikus bölcsődét adtak át Máriapócson

Összesen háromezer kisgyermek nevelését vállalják és végzik egyházi fenntartású bölcsődékben - mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára az új görögkatolikus bölcsőde átadásán csütörtökön a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Máriapócson.

2024. április 19.

​Fejlesztette gyártástechnológiáját a nyíregyházi Chem-System Kft.

Nagyrészt uniós forrásból, mintegy 179 millió forintból fejlesztette gyártástechnológiáját a tisztítószerek nagykereskedelmi forgalmazásával és gyártásával foglalkozó nyíregyházi Chem-System Kft. - közölte a társaság az MTI-vel.

2024. április 17.

Megnyílt az első éjjel-nappali posta Nyíregyházán

Megnyitotta első éjjel-nappal működő, postai ügyintézésre alkalmas ügyfélterét a Magyar Posta Zrt. Nyíregyházán, ahol az ügyfelek egyebek mellett csomagot adhatnak fel és vehetnek át, egy speciális ügyintézési automatán keresztül hivatalos okmány- és járműügyeket intézhetnek, illetve készpénzt is felvehetnek az ATM-ből - közölte a társaság kedden az MTI-vel.

2024. április 16.

Sikert sikerre halmoz a nagyhalászi Aprófalva...

Eleinte csak a maguk örömére énekeltek, ma már az egész országban ismerik őket.

2024. április 14.

A jót még jobbá tenni: Komorón átadták a felújított 100 éves...

​Az 2023-as népszámlálási adatok szerint Komoró lakossága 1200 fő környékén volt. A rendezett, szépen kiépült település egyik ékköve a több, mint 100 éves tornácos parasztház, ami még romos állapotában is vonzó volt.

2024. április 12.

Mezőladányban a föld és a kultúra szeretete kéz a kézben jár

​Mezőladány a vármegye és egyben a Nyírség északkeleti részén fekszik, a Tisza bal partján. A település és környéke már ősidők óta lakott hely, ezt a régi Őrmező falu Cserepes-Kenéz határrészén talált bronzkori eszközök is alátámasztják.

2024. április 12.

Gyulaháza a minőségi kígyóuborka termesztés fellegvára

Farkas Bertalan Gyulaháza szülötte is csak álmélkodott volna, hiszen a településen már-már űrtechnológiával termelnek minőségi egészséges kígyóuborkát. A program egy, a belügyminisztérium által megálmodott mintaprogram része.

2024. április 11.

7.5 milliárd forint bértámogatás a megyénkben

Bértámogatás és vállalkozóvá válást elősegítő támogatás igénybevételi lehetőségéről tartottak sajtótájékoztatót a Vármegyeházán, a „Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei foglalkoztatási gazdaságfejlesztési együttműködések” projekt keretében.

2024. április 11.