Indul a gyümölcsös ültetvények összeírása – Mintegy 15ezer...

Gyümölcsösültetvény-összeírást tart a Központi Statisztikai Hivatal 2018. február 14‑e és április 16-a között, melyről február 6-án tartották országos sajtótájékoztatójukat. Tóth Péter, a KSH Mezőgazdasági statisztikai osztályának statisztikai tanácsadója elmondta, hogy a felmérésben kilenc gyümölcsfajra kiterjedően mérik fel az ország árutermelő gyümölcsöseinek állapotát.

2018. február 06.

Egy flakon borért ütöttek Tiborszálláson

A Mátészalkai Rendőrkapitányság Nagyecsedi Rendőrőrse kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást V. Zoltán 18 éves nagyecsedi lakos és J. Gergő 23 éves mérki lakos ellen.

2018. január 30.

Magyar fejlesztés segít

A Harvey hurrikán pusztítását segíti a DOTO System nevű új, komplex programcsomag a katasztrófa utáni kárfelmérést és a helyreállítás tervezési folyamatát rövidíti meg: a korábban szokásos 36-60 napról akár 30 percre, vagy még kevesebbre.

2017. október 09.

„Soha nem lesz már a régi Las Vegas”

Az M1 Híradója több magyarral is felvette a kapcsolatot Las Vegasból, akik mind szörnyű pillanatokról számoltak be.

2017. október 05.

Ez a világ legaljasabb tükre

Hamarosan boltokba kerül a szépségipar legújabb innovációja, az okostükör, ami a ráncok mellett a bőrhibáival is szembesíti a vásárlóit.

2017. szeptember 05.

Nincs Önnél pénz? Fizessen kocsikulccsal!

Sem készpénzre, sem bankkártyára nincs szükség az új fizetési technológiának köszönhetően. Elég, ha a slusszkulcs ott lapul a zsebben.

2017. szeptember 02.

Pasis dolgok, amiket nőknek köszönhetünk

Hitte volna, hogy a sört és a golyóálló mellények anyagát nők találták fel? Vagy hogy egy honfitársnőnknek lehet hálás mindenki, aki napelemmel fűt?

2017. augusztus 27.

Ha így megy tovább, eltűnik a szuper magyar alma

Évről évre egyre kisebb a minőségi alma termésmennyisége, és romlik a termésbiztonsága is Magyarországon. Ennek egyik következménye, hogy a magyar almatermés közel kétharmada ipari alma, és borzasztóan kevés gyümölcs jut a friss piacra. Az ültetvények korszerűsítése jelentősen előrelendítené a magyar almapiacot.

2017. július 27.