Sikert sikerre halmoz a nagyhalászi Aprófalva...

Eleinte csak a maguk örömére énekeltek, ma már az egész országban ismerik őket.

2024. április 14.

A jót még jobbá tenni: Komorón átadták a felújított 100 éves...

​Az 2023-as népszámlálási adatok szerint Komoró lakossága 1200 fő környékén volt. A rendezett, szépen kiépült település egyik ékköve a több, mint 100 éves tornácos parasztház, ami még romos állapotában is vonzó volt.

2024. április 12.

Mezőladányban a föld és a kultúra szeretete kéz a kézben jár

​Mezőladány a vármegye és egyben a Nyírség északkeleti részén fekszik, a Tisza bal partján. A település és környéke már ősidők óta lakott hely, ezt a régi Őrmező falu Cserepes-Kenéz határrészén talált bronzkori eszközök is alátámasztják.

2024. április 12.

Gyulaháza a minőségi kígyóuborka termesztés fellegvára

Farkas Bertalan Gyulaháza szülötte is csak álmélkodott volna, hiszen a településen már-már űrtechnológiával termelnek minőségi egészséges kígyóuborkát. A program egy, a belügyminisztérium által megálmodott mintaprogram része.

2024. április 11.

7.5 milliárd forint bértámogatás a megyénkben

Bértámogatás és vállalkozóvá válást elősegítő támogatás igénybevételi lehetőségéről tartottak sajtótájékoztatót a Vármegyeházán, a „Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei foglalkoztatási gazdaságfejlesztési együttműködések” projekt keretében.

2024. április 11.

Rendőri akció a vonatokon

A vasúti közlekedés biztonsága érdekében csaknem hétszáz vonatot ellenőriztek a rendőrök egy 24 órás nemzetközi akció keretében - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Kommunikációs Szolgálata április 11-én a rendőrség honlapján.

2024. április 11.

Európában elsőként az EWG használja a Wascosa új,...

Környezetbarát, zöld vagonokkal bővíti teherszállító flottáját a fényeslitkei East-West Gate (EWG) terminál. Európa egyik vezető lízingcégétől, a Wascosától vesz hosszú távra bérbe hatvan-hatvan új gabonaszállító és tartályvagont, amelyet kifejezetten az EWG igénye alapján gyártanak. A régebbi típusúaknál könnyebb kocsik gazdaságosabb szállítást tesznek lehetővé.

2024. április 10.

Átadták Nyíregyháza legnagyobb postájának új lottózóját

Húsz új Posta Lottózót nyit országszerte a Szerencsejáték Zrt. és a Magyar Posta Zrt., a lottó- és sorsjegyárusítást végző, illetve sportfogadást kínáló első értékesítőhelyet Nyíregyházán nyitották meg szerdán.

2024. április 10.