Afrikában nyomulnak a technológiai óriások

A Microsoft elindítja első szoftvertesztelő központját Afrikában. Kenya fővárosában új munkahelyeket és fejlődési lehetőséget teremt a cégóriás a fiatal afrikai informatikai mérnököknek.

2018. május 09.

Ismét megjelent az afrikai sertéspestis a magyar határ közelében

A magyar határtól mindössze 4 km távolságra afrikai sertéspestis megbetegedést diagnosztizáltak a romániai Újbereken. Az új kitörés miatt létrehozott megfigyelési zóna több magyarországi települést is érint.

2018. március 27.

Ön meg tudná tanulni gép nélkül a Word-öt?

A nyugat-afrikai Ghánában számítógépek híján kézzel rajzolt ábrákon tanította meg a gyerekeknek a Word használatát egy elhivatott fiatal tanár, hogy felkészítse őket egy boldogabb jövőre. A közösségi médiának köszönhetően felfigyeltek rá és most a Microsoft gépeket adományoz az iskolájának.

2018. március 07.

A varázslatos Afrika - kiállítás a kiállításban

Budapesten, a 7. Afrika Expón egy olyan tárlatot is bemutatnak, amelyet a kisvárdai közönség már korábban láthatott. Az Utazás kiállítás társrendezvénye vasárnap estig tart nyitva.

2018. március 03.

Kisvárda után Afrikába ment Középsuli Barbi

A népszerű internetes tinisorozat, a Középsuli a fővárosban játszódik ugyan, de Szabolcs-Szatmár- Bereg megye bizonyos helyszínei második otthont adnak a történetnek. A sorozat egyik főszereplőjével, Barbival élete legnagyobb kalandjáról beszélgettünk.

2017. október 27.

Disznóért akartak magyar lányt venni

Két disznóért akarták megvenni az egyik szereplőt a magyar Középsuli internetes sorozatból - írja a Blikk.hu.

2017. október 14.

Megyénkbe hozták az első hazai missziót

Az AHU afrikai orvosi misszióiról már a Friss Média is beszámolt. A társaság jó ideje készült már arra, hogy elindítsa hazai mentőszolgálatát. Önkéntesekből nem volt hiány, adományokból lassan a mentőautó és a felszerelése is összejött. Az első magyarországi küldetésére az elmúlt hét végén indult az AHU mentőszolgálata.

2017. október 05.

Hihetlen Afrika - magyarok Ugandában

Egyszerre voltak kint Ugandában önkéntes magyar orvosok és a Középsuli internetes sorozat szereplői. Aki összehozta őket, az a Magyar Afrika Társaság volt: az orvosi missziót az AHU szervezte, a diákok meg részben az orvosok tevékenységét segítették és az AHU gyermektámogatási programjaiban vettek részt, helyi iskolákat látogattak meg. Mindegyik csapat tevékenységét a Magyar Kulturális és...

2017. szeptember 12.