SPORT
#Horváthország
#amatőr
#régiók
#UEFA
#kupa
#Finnország
#Azerbajdzsán
UEFA Régiók Kupája: Finn, Azeri és Horváth ellenfél Kisvárdán!
Október 24-én kezdődik meg az amatőr csapatok számára kiírt UEFA Régiók Kupája magyarországi csoportköre, amelyben a keleti régió válogatottja képviseli hazánkat.

Az UEFA Régiók Kupája a kontinens legjobb amatőrcsapatainak a viadala, amelyre az idei sorozatban induló 38 UEFA-tagország egy-egy régiós együttesével nevezett. Magyarországot - egy háromlépcsős megyei szintű selejtező sorozat megnyerése után - a keleti régió válogatottja képviseli, amelyben Szabolcs-Szatmár-Bereg megye amatőrlabdarúgói szerepelnek. A csapat Gerliczki Máté vezetőedző irányításával készül a nemzetközi megmérettetésre.

A mieink ellenfelei a horvátok (zágrábi régió), az azeriek (Sharur régió) és a finnek (keleti régió) csapata lesz, a magyar együttes mindhárom mérkőzését Kisvárdán játssza le, a csoport párhuzamos meccseit Nyíregyházán, a Városi Stadionban rendezik.
- A végleges csapat még nem alakult ki, de egy bővebb kerettel már tudtunk együtt dolgozni, és nagyon jó szellemiségű társaság vág neki a viadalnak - mondta Gerliczki Máté, aki jelenleg a Tiszaújváros NB III-as csapatának vezetőedzője, de a selejtező sorozatban még az Ibrány szakvezetőjeként irányította a szabolcsiakat, majd a kelet-magyarországi régió csapatát. - A selejtezőkön egy nagyon erős keret vívta ki a Régiók Kupája-szereplést, abból a csapatból azonban nagyon sokan magasabb osztályba igazoltak nyáron, ezért ők már nem lehetnek ott a jövő heti mérkőzéseken. Akik viszont a helyükre kerülnek, mindent megtesznek azért, hogy továbbjussanak a viadal fináléjába.

A négyes csoportból egy csapat jut tovább a nyolcas döntőbe, és az előzetes erőviszonyok alapján a horvátok a legesélyesebbek erre. A zágrábi régió válogatottja két éve nagydöntőt játszott a Régiók Kupájában, abból a csapatból nyolc-kilenc játékos most is ott lesz a keretben.

- A horvátokról láttunk felvételeket, igazi profi csapat benyomását keltették, nagyon szervezetten futballoztak, nem véletlenül jutottak el a sorozat megnyerésének kapujáig, csak a nagydöntőben maradtak alul az írekkel szemben. Esélyesként kezdik meg a magyarországi tornát, de azon leszünk, hogy megakadályozzuk őket a továbbjutásban - tette hozzá Gerliczki Máté, akinek dolgát nehezíti, hogy az október 24-i, horvátok elleni meccs előtt két nappal még bajnoki mérkőzésen lépnek pályára játékosai, akikre így igazi erőltetett menet vár: hat napon belül négy mérkőzést játszanak majd le, ebből három nemzetközi összecsapás lesz.

A torna programja:

Október 24.
Azerbajdzsán-Finnország, 13.00, Nyíregyháza
Magyarország-Horvátország, 13.00, Kisvárda

Október 26.
Magyarország-Azerbajdzsán, 13.00, Kisvárda
Finnország-Horvátország, 13.00, Nyíregyháza

Október 28.
Finnország-Magyarország, 13.00, Kisvárda
Horvátország-Azerbajdzsán, 13.00, Nyíregyháza


Forrás: www.kisvardafc.hu