PUZZLE
Életmód
#egészség
#lélek
#téli depresszió
#hangulatjavítás
Távozz innen, őszi-téli depresszió! 6 tipp, amivel kicselezheted
Akármennyire is pozitív ember vagy, a korán sötétedés, a hideg, a nyálkás időjárás könnyen lehúzhatja a hangulatodat. De az alábbi tippekkel simán megelőzheted ezt:

DOBD A MEGSZOKÁSOKAT!

Kavard fel egy kicsit az állóvizet a mindennapjaidban: menj más útvonalon futni vagy dolgozni, változtasd meg az edzésprogramodat, a haverokkal menjetek el más helyre is a törzshelyeteken kívül. A lényeg, hogy felejtsd el a rutint, és kicsit rázd fel magad, hidd el, jót fog tenni!

TÖBB, MINT ÖT!

Tudod, a javaslat, hogy naponta legalább 5 adag zöldséget-gyümölcsöt kellene fogyasztani, de ősszel és télen jó lenne ezen is emelni. A bennük rejlő vitaminok és ásványi anyagok ugyanis érezhetően jót tesznek a hangulatnak.

MARADJ AKTÍV!

Több kutatás is bizonyítja, hogy a mozgás az egyik legjobb antidepresszáns, és a boldogsághormonok felszabadulásának egyik előidézője. Ilyenkor se hagyd abba a futást!

LÉGY TÁRSASÁGI EMBER!

Tölts a megszokottnál is több időt a szeretteid és a barátaid körében, mert ezzel nagyon jól ki lehet bekkeleni a téli rossz kedvet.

FUSS A SZABADBAN!

Sokan behúzódnak a konditermekbe, és padon futnak a hidegben, pedig megéri odakint, főleg akkor, ha egy kicsit a nap is süt! A szabad levegő rendkívül jó hatással van a hangulatra és az általános mentális állapotodra.

EZ MINDEN OMEGÁJA!

Vagyis, hogy fogyassz sok omega-3 zsírsavban gazdag ételt. Ezzel belülről teheted magad boldogabbá, és előzheted meg a depis hangulatot.


Forrás: runnersworld.hu