KÉK FÉNY
#mosógép
#centrifuga
#Nyírtass
#Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Mosógép és centrifuga lángolt Nyírtasson – Megyei katasztrófavédelmi hírek
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2016. január 10-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Pincében tárolt tűzifa kapott lángra kedden délelőtt Tiszakanyáron, a Nagy Lajos úton. A kisvárdai hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Kigyulladt egy családi ház fürdőszobájában lévő mosógép és egy centrifuga kedden délután Nyírtasson, a Budai Nagy Antal utcában. A kisvárdai hivatásos tűzoltók a házat áramtalanították, az égő tárgyakat az udvarra vitték, majd egy vízsugárral a tüzet eloltották, a füsttel telítődött épületrészt átszellőztették. Az ott lakó idős nőt megfigyelésre kórházba szállították.

Felrobbant egy vegyes tüzelésű kazán kedden délután Rakamazon, a Petőfi úton lévő családi ház melléképületében. A detonációban az épületrész födémszerkezete leszakadt, a balesetben egy ember megsérült. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók a romokat átvizsgálták, az épületet lekerítették és a statikus véleményéig a melléképület használatát megtiltották. A lakóépület nem sérült, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Két esetben útra borult fák eltávolításához kérték kedden este a tűzoltók segítségét Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Kemecse és Hegedűs tanya között, valamint Nyíregyházán, a Sóstói úton kellett motoros láncfűrész és kéziszerszámok segítségével beavatkozniuk.

Használaton kívüli, lakóház udvarán lévő gázcsonkból szivárgott a gáz kedden este Gávavencsellőn, az Árpád utcában. Az ibrányi önkormányzati tűzoltók biztosították a helyszínt a szolgáltató szakembereinek a kiérkezéséig. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Enyhe szén-monoxid-mérgezést szenvedett kedden este két ember egy dögei családi házban, a Kossuth utcában. A családi ház konyhájában felszerelt fali gázkazán közelében mértek átszellőztetés után kisebb koncentrációt a kisvárdai hivatásos tűzoltók, akik értesítették a szolgáltatót, akik megállapították, hogy a mérgezést a szakszerűtlen bekötés okozta.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –