SPORT
Foci EB 2016
#eb 2016
#Portugália
#Labdarúgás
#Ausztria
EB 2016: "nem így képzeltem el" - Cristiano Ronaldóék döntőre készülnek ellenünk
A portugálok két mérkőzés után is nyeretlenek a franciaországi Európa-bajnokságon, hiszen az Izland elleni 1–1-es döntetlent követően 0–0-ra végeztek Ausztriával. Cristiano Ronaldóék úgy készülnek a magyar válogatott elleni mérkőzésre, mint egy döntőre, hiszen muszáj megverniük a mieinket ahhoz, hogy ne kelljen számolgatniuk, hanem az első két hely valamelyikén továbbjussanak.

„Az idei Európa-bajnokságon június huszonkettedikén vár ránk az első döntő.Fölösleges arról beszélni, hogy igazságos-e az eredmény vagy sem, ilyen a futball, a következő meccs fináléval ér fel a számunkra” – mondta Fernando Santos szövetségi kapitány.

„Izland ellen nem játszottunk jól, de összességében rendben volt a mérkőzés. Ha nyertünk volna, nagy lépést teszünk előre, és akkor az osztrákok elleni meccsre is másképp tekintenénk. A következő meccsen muszáj lesz szintet lépnie a csapatnak. A magyarok nagyon motiváltak, és elégedettek lennének ellenünk a döntetlennel. A feladatunk, hogy áttörjük a falat” – tette hozzá a portugál szakember.

A 79. percben tizenegyest hibázó Cristiano Ronaldo 128. alkalommal lépett pályára a portugál válogatottban, ezzel megdöntötte Luís Figo szereplési rekordját (127). A Real Madrid sztárjának öröme természetesen nem felhőtlen.

„Természetesen büszke vagyok rá, hogy már 128-szor ölthettem magamra a címeres mezt. Az volt a célom, hogy a legtöbb fellépéssel és góllal is én dicsekedhessek” – mondtaRonaldo, aki 58 találatnál jár a válogatottban, 11-gyel megelőzve az örökranglista második helyén álló Pauletát.

„Ugyanakkor természetesen kicsit szomorú is vagyok, mert nem így akartam megdönteni Figo rekordját. Az lett volna a legszebb, ha nyerünk, de ez nem sikerült. Nem így képzeltem el” – búslakodott a háromszoros aranylabdás.

„Minden játékosunk hozzá van szokva azokhoz a szituációkhoz, ami a magyarok ellen vár ránk. Élvezzük ezt a helyzetet” – vélekedett a mérkőzés legjobbjának megválasztott Joao Moutinho.

Az osztrákokkal kapcsolatos hír, hogy Marc Janko kisebb sérülés miatt egy hétig nem edzhet, ebből kifolyólag a szombati meccset követően az izlandiak elleni találkozót is kihagyja.

NANI: A KÖVETKEZŐ MECCSEN ELJÖN A MI IDŐNK
„Nyernünk kellett volna, megtettünk mindent ezért, gyakorlatilag mindent jól csináltunk, de a labda megint nem akart a kapuba jutni – sajnálkozott a 0–0-s döntetlen után Nani. – Mit mondhatnék még? Nem mentegetőzhetünk azzal, hogy a labda nem megy be. Megvoltak a lehetőségeink. Jól játszottunk, újra megmutattuk, hogy jó futballra vagyunk képesek. Mi voltunk a jobbak, ismét uraltuk a meccset egy olyan ellenféllel szemben, amely szintén kitűnően focizott. De eljön a mi időnk is, mégpedig már a következő meccsünkön. Nincs más út, így kell történnie.”

-Nemzeti Sport-