PUZZLE
#divat
#plus size
#téli trendek
#telt alkat
#teltebb idomok
Csak semmi dráma - Jönnek a téli tippek telt alkatra!
Ez egy nagyon fontos és sokszor elhanyagolt része a divatnak szerintem. Főleg télen! Mert ilyenkor mindenki úgy érzi magát, mint egy hóember, aki pedig teltebb mellben, csípőben, combban, annak még inkább nehéz ez az időszak. De ezért vagyok, Drágáim, jövök, segítek!!!

A legnagyobb baj, amiért viszonylag kevés plus size képet tudok megosztani veletek, hiába kéritek, hogy kevés a plus size blogger, és sokszor ők is bajosan jutnak hozzá a tuti darabokhoz. Ha egy üzletben véletlenül, valami hatalmas szerencse folytán van nagyobb méret, akkor gyakori probléma, hogy egyáltalán nem friss a dizájn, nem szép az anyag, a minta, vagy épp a szabása nincs teltebb alkatra alakítva. Pedig a gömbölyded idomokkal megáldott hölgyek is szeretnének naprakészen nőiesek vagy akár menők lenni. És ha már valakinek ilyen kevés opcióból is sikerül olyat kanyarítania, amiben jól érzi magát (legyen az egy kép a neten vagy valaki, akit az utcán láttok), azt kérem, legyünk kevésbé kritikusak az öltözködésével szemben. ;) Most pedig vágjunk bele a tanácsadásba!

CSINOS HÉTKÖZNAPOK

Ami alapdarab a hideg időben, az a fekete/éjkék farmer, koptatás és egyéb huncutságok nélkül. Legtöbbször sötét cipővel javaslom, de most egy csokor példát gyűjtöttem, hogy nem is annyira kötelező az! ;) Sőt, a teljesen fekete, karcsúsító, de kicsit komor szettek helyett dobjátok fel a várost energiával és színekkel! Világos pulcsik, sálak, kabátok, amik üdévé teszik a mosolygós arcokat. Ha az idő engedi, hagyjátok egy kicsit kigombolva a kabátot, amitől szellősebbnek tűnik az összeállítás - ezt főleg telt keblekkel megáldott hölgyeknek üzenem. (Ha meg röpködnek a mínuszok, már úgyse foglalkozunk ezzel, kapjátok fel, amit találtok! ;))

Ha teljesen tanácstalanok vagytok, hol nézzetek körül, de szeretnétek szuper áron kincseket kifogni, én mindenképp javaslom a turizás gyönyöreit!! Szánjatok rá időt, energiát, akár kérjetek segítséget benne stylisttól, de ne hagyjátok ki ezt az élményt! A Hádának például már nagyon sok üzlete van országszerte, ahova benézhettek, és a külföldi márkák kínálatával kiegészülve sokkal színesebb választékot találtok nagyobb méretekben. Aki már vadászott télre valamit: muti! ;)

Kép

MÉG CSINOSABB ÜNNEPEK ;)

Ilyenkor mindenki szereti kicsípni magát, és úgy ragyogni, hogy elvonja a figyelmet a díszkivilágításról. Nem kell aggódni, Ti is nyugodtan villanthattok! Egy szuper kabát, az mindenképp kell estére – én egy szuperül szabott feketét vagy vadító pirosat javaslok, esetleg szürkét, mert az jól megy a karácsonyi színekkel. Felkaphattok hozzá flitteres nacit, vagy fémes színekkel nyomott szoknyát is – előbbit akár egy csinos tunikával vagy peplumos felsővel is ajánlom, utóbbit egy kis blúzzal, vagy akár garbóval, de akkor mindenképp vegyetek hozzá egy csinos nyakláncot, ahogy a képen is. Az utolsó ruha szerintem szuper lenne Alma alkatú hölgyeknek - irtó bájos! És ha minden megvan, a fekete harisnya-fekete cipellő kombinációval nyújtjuk hosszúra a lábakat.

Kép

INSPIRÁLÓDJ!

Az egyik kiemelt példám Tanesha Awasthi, a Girl With Curves bloggere, akitől teltebb Körte hölgyek nyerhetnek szuper inspirációkat! Nem minden szett tökéletes, amit az oldalon találtok, ha nagyon szigorúak akarunk lenni alkatelemzésünk során, DE! Azért ne feledjük, hogy az utcán látható hölgyek többsége előtérbe helyezi azt, ami tetszik neki, ami megfelel az egyéniségének, és a perfekció háttérbe szorul, úgyhogy szerintem ezt el is engedhetjük. Fókuszáljunk helyette arra, hogy milyen csinos, színes szetteket rak össze a hölgy, még hűvösebb időben is! És amit külön kiemelnék, azok az ujjatlan kardigánok és blézerek, amiket hord, és amik sokkal karcsúbbnak láttatják a csípőt – főleg felül világos, alul sötét szettel. ;)

Kép

És ha hazai példát keresünk, itt van például Farkas Éva plus size modell, vagy ahogy ő hívja, cool size – mert fel lehet ezt fogni így is! ;) Nagyon szereti a kalapokat és a színes sálakat, hiszen a telt idomokhoz jár egy csipet drámaiság. Nem fél a mintás nadrágoktól, vagy a fényes felsőktől sem – előbbit vastagabb anyagban keressétek, ami szépen formáz, a csillogóbb anyagú felsőkből pedig elég csak egy kis részletet mutatni, mondjuk egy zakó vagy kardigán alatt. És a titok: egy jól szabott kabát csodát művel az alakkal!

Kép

AMIT NEM ANNYIRA JAVASLOK :(

A hatalmas kendők nagyon divatosak, jól melegítenek, feldobják az uncsi, egyszínű kabátokat – DE! ha a válladra teríted a vastag anyagot, teljesen elveszhetsz benne, vagy plusz kilókkal gazdagodsz. Ezt nem szeretjük, igaz? ;) Helyette inkább elől kösd meg, mint az előbb Évi, majd lógasd le, hogy szépen nyújtson mellrészen. A magasított szárú csizmák is trendik, de azt hiszem, értitek, miért javaslom a sötétebb darabokat. Ha a nadrággal megegyezik a színe, az a legelőnyösebb, így egyszerűen összenyom. Azt javaslom, ne vegyetek oversize inget se térdcsizmával, mert ebben is eltűnik az alak – mindig törekedjetek arra, hogy legfeljebb egy helyen vágjátok el (főleg, ha alacsonyabbak vagytok), és inkább a hosszanti vonalakon legyen a hangsúly. A minták pedig szuperek, de van olyan, hogy ami sok, az sok! ;)

Kép


Forrás: joy.hu